Cântăreţul mexican Vicente Fernandez, supranumit „Sinatra al mariachilor”, a murit duminică, ziua în care a avut loc pelerinajul la Sfânta Fecioară din Guadalupe, ocrotitoarea ţării, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul romanţelor care au încântat serile de sărbpătoare şi generaţii cu inimile frânte din Mexic până în Argentina s-a stins la vârsta de 81 de ani într-un spital din Guadalajara, al doilea oraş al ţării, a indicat familia sa pe Instagram. 

Maestru absolut al „rancheras”, cântece despre suferinţele în dragoste cu mai multe chitare şi trompete, a fost internat după o cădere în august la ferma sa în apropiere de Guadalajara, capitala statului Jalisco, patria tequilei şi fief al celui mai periculos carte în activitate al drogurilor. 

Interpretul melodiilor „Por tu maldito amor” şi al „Que te vaya bonito” a vândut 70 de milioane de discuri în 50 de ani de carieră recompensată cu trei premii Grammy şi nouă Latin Grammy.

Simbol al Mexicului, „Chente" a fost afectat de drame în viaţa sa. În timpul unui turneu din 1998, fiul său Vicente Fernandez Jr. a fost răpit timp de 121 de zile de o bandă de infractori care i-au tăiat două degete şi au cerut 10 milioane de dolari recompensă. 

Un alt fiu al său ar fi fost prieten cu un cap al cartelului Sinaloa, potrivit jurnalistei argentiniene Olga Wornat care tocmai a publicat o biografie neautorizată de familie, „El ultimo rey”. 

Cu cizmele, favoriţii, sprâncenele ascuţite şi mustaţa sa, „Sinatra al muzicii ranchera”, cum a fost supranumit de ziarul american The Houston Chronicle în 1991 - îşi mărturisea o ură acerbă faţă de unul dintre rivalii săi decedaţi în 2016, Juan Gabriel, „pentru că era gay şi „Chente” era un bărbat din altă epocă”, adaugă olga Wornat. 

Între primele reacţii, preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a salutat un „simbol al muzicii ranchera al epocii noastre, cunoscut şi recunoscut în Mexic şi în străinătate”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.