Cântăreţul italian Al Bano a fost internat de urgenţă într-un spital din Bari, duminică, în urma unui ”episod uşor de ischemie”. Artistul a fost transferat, luni, în spitalul ”Vito Fazzi” din oraşul Lecce, unde va mai rămâne internat cel puţin trei zile, informează presa italiană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al Bano se afla în compania partenerei sale de viaţă, Loredana Lecciso, în momentul în care s-a simţit rău, în cursul zilei de sâmbătă. Iubita lui l-a însoţit la o clinică din Bari, unde celebrul cântăreţ a fost internat de urgenţă.

Luni, artistul a fost transferat la spitalul Vito Fazzi din oraşul Lecce, unde îşi petrece convalescenţa în secţia de boli cardiovasculare.

”A suferit un episod uşor de ischemie şi este monitorizat permanent. Se recuperează”, a spus Loredana Lecciso, partenera de viaţă a cântăreţului italian.

Medicii spun că artistul va mai rămâne spitalizat timp de cel puţin trei zile şi i-au prescris repaus total. 

Artistul are un moral bun şi a spus că vrea să îşi reia cât mai repede activitatea concertistică, au spus medicii italieni.

În decembrie 2016, cântăreţul Al Bano a suferit un infarct şi a fost operat de urgenţă într-o clinică din Roma. Intervenţia a fost realizată cu pacientul semisedat, iar artistul a fost conştient pe parcursul operaţiei. 

Albano Carrisi, născut pe 20 mai 1943, la Cellino San Marco, este un cântăreţ, actor şi viticultor italian, devenit celebru în Europa cu numele de scenă Al Bano. A debutat în 1965 cu melodia ”La strada”. În 1966 a participat la Festival delle Rose, cu piesa ”Quando il sole chiude gli occhi”. Cu single-ul ”Pensando a te”, a ieşit câştigător în 1969 la Disco per l'Estate, un concurs de interpretare de cântece italiene. A înregistrat câteva cântece, devenite hituri în acea perioadă, precum ”Nel sole, Io di notte” , ”Il ragazzo che sorride”, ”La siepe”, ”Mattino”, ”Pensando a te”, ”Mezzanotte d'amore” şi ”13, storia d'oggi”.

La scurt timp după aceea a început colaborarea cu Romina Power (fiica actorului american Tyrone Power) pentru care a compus cântecul ”Acqua di mare” şi cu care s-a căsătorit în 1970. Din 1975, timp de două decenii, au cântat împreună, formând duetul Al Bano şi Romina Power, care a participat în 1976 la concursul Eurovision, obţinând locul al şaptelea, cu piesa ”We'll live it all again” (”lo rivivrei”), iar în 1982, la Festivalul de muzică de la Sanremo, unde celebrul duet italian s-a clasat pe locul secund cu melodia ”Felicità”.

În 1984, Al Bano şi Romina Power s-au clasat pe locul întâi la Sanremo cu cântecul ”Ci sarà”, iar în anul următor, la Eurovision, au obţinut locul al şaptelea cu ”Magic Oh Magic”. Alte melodii de mare succes din repertoriul lor sunt: ”Sharazan”, ”Che angelo sei”, ”Tu soltanto tu”, ”Prima notte d'amore”, ”Sempre sempre” şi ”Libertà”.

În 1987 şi 1989, cei doi artişti au obţinut locul al treilea la Festivalul Sanremo cu melodiile ”Nostalgia canaglia” respectiv ”Cara terra mia”. Ultima lor melodie prezentată la Sanremo a fost ”Oggi sposi” în 1991.

În 1997, Al Bano decide să revină la statutul de artist solo şi a susţinut mai multe turnee, singur sau colaborând cu diverşi artişti de renume, lansând, de asemenea, numeroase albume care au avut mare succes pe plan european. După 16 ani de la ultimul concert împreună, Al Bano şi Romina Power s-au reunit pe scenă în anul 2013, la Moscova, cu ocazia unui eveniment dedicat celei de-a 70 aniversări a lui Al Bano.

Cei doi artişti au susţinut apoi un turneu internaţional intitulat ”Reunion Tour” care a cuprins concerte în Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada, Spania, România, Germania, Austria. De altfel, Al Bano a susţinut mai multe concerte în România pe parcursul ultimilor ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.