Cântăreţul britanic George Michael, care a murit pe 25 decembrie, la vârsta de 53 de ani, a lăsat în urma sa trei albume cu piese nelansate, scrie site-ul revistei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este cunoscut faptul că George Michael a lăsat nefinalizată continuarea materialului discografic ”Listen Without Prejudice Vol 1” (1990), deşi mai multe piese care urmau să apară pe volumul al doilea au fost incluse pe albumul caritabil ”Red Hot + Dance”. 

De asemenea, el a lucrat la un disc intitulat ”Trojan Souls”, la începutul anilor 1990, pe care ar fi urmat să apară Stevie Wonder, Elton John, Sade, Seal, Bryan Ferry şi Janet Jackson. Nici acesta nu a fost dus la bun sfârşit, iar câteva dintre melodii au apărut online.

Potrivit The Daily Mirror, două alte albume aproape finalizate au fost aruncate de cântăreţ - unul, denumit provizoriu ”Extended Plaything”, şi celălalt, ”White Light”, nume dat de Michael unui single lansat în 2012.

Cântăreţul britanic, care şi-a lansat cariera cântând în grupul pop Wham!, alături de colegul lui de şcoală Andrew Ridgeley, în anii 1980, şi şi-a construit apoi o carieră de succes în calitate de artist solo, ”a murit împăcat în reşedinţa lui”, potrivit declaraţiilor făcute de agentul său.

George Michael s-a născut pe 25 iunie 1963 în Fincheley, o suburbie din nordul Londrei. Originar dintr-o familie greacă de origine cipriotă, numele lui real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou.

A lansat albume de succes, între care ”Faith” şi ”Listen Without Prejudice Vol.1”. Acesta din urmă a depăşit vânzările realizate de albumul ”Faith” în Marea Britanie, dar, în pofida acestui succes, George Michael a pierdut un proces cu casa de discuri Sony, pe care artistul îl iniţiase deoarece nu era mulţumit de campania de promovare a acestui material discografic.

Şapte piese ale lui George Michael au ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie. Printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără ”Careless Whisper”, ”One More Try”, ”Freedom” şi ”Father Figure”.

Artistul britanic a fost recompensat de-a lungul anilor cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv cu două premii Grammy şi trei Brit Awards.

La începutul acestei luni, presa britanică a anunţat că producătorul şi textierul Naughty Boy colabora cu George Michael la un nou album de studio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.