Cântăreaţa de jazz Nancy Wilson, câştigătoare a mai multor premii Grammy, a murit în locuinţa din California la vârsta de 81 de ani, a anunţat agentul ei de presă citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wilson, care a cunoscut faima în anii 1960, obişnuia să îşi spună "stilistă a cântecului" şi a rezistat etichetării de cântăreaţă de jazz pentru că putea să abordeze multe genuri muzicale. 

"A fost una dintre acele rare vocaliste care putea să cânte orice. Jazz, blues, pop şi chiar funk. El le făcea pe toate", a declarat agenta Devra Hall Levy.  

Melodia ei "How Glad I Am" a câştigat un Grammy în 1965 pentru "cea mai bună interpretare R&B". Ea a mai câştigat premii Grammy în 2005 şi în 2007 la categoria jazz, alături de cel pentru întreaga carieră din 2004, Jazz Masters Fellowship, din partea National Endowment for the Arts. "Nancy a oferit totul fanilor ei", a adăugat Levy. 

Un critic muzical a numit-o pe Wilson moştenitoare a emblematicei cântăreţe de jazz Ella Fitzgerald, fiind influenţată de Nat king Cole şi de alţi vocalişti remarcabili. 

Primul ei album "Like in Love" a fost lansat în 1959 devenind un succes comercial. Cântăreaţa s-a aflat frecvent în topurile Billboard din anii 1960. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.