Cântăreaţa americană blues-rock Beth Hart este protagonista ediţiei de duminică a emisiunii „Garantat 100%”, realizată de Cătălin Ştefănescu şi difuzată de TVR 1 de la ora 23:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În emisiune, ea explică relaţia pe care o are cu muzica: „Când priveşti o grădină sau te uiţi în ochii copiilor, când vezi lucruri care n-au fost călcate în picioare şi minţi care n-au fost încă închistate, când totul e în starea sa naturală, minunată, asta e pentru mine muzica, asta e ce poate face ea”.

Cântăreaţă şi compozitoare născută la Los Angeles, Beth Hart este una dintre cele mai apreciate voci ale scenei de blues-rock. A colaborat cu muzicieni precum Jeff  Beck, Slash şi Joe Bonamassa, iar în ultimii ani a susţinut mai multe concerte în România.

„Întâlnirea cu Beth Hart este un moment de mare emoţie, datorat onestităţii şi autenticităţii cu care această mare artistă ne dezvăluie detalii din profunzimea şi din intimitatea universului său personal. Şi totul culminează cu hotărârea artistei de a cânta în emisiunea noastră două piese muzicale. E foarte greu de relatat în cuvinte un asemenea moment. Aşteptăm să-l împărtăşim cu cei care ne urmăresc şi cărora le mulţumim pentru susţinerea, încrederea şi solidaritatea cu care ne onorează”, a transmis Cătălin Ştefănescu, într-un comunicat.

Ea a discutat cu Ştefănescu despre actul compoziţiei, colaborarea cu alţi compozitori, despre muzica simfonică, gen pe care îl iubeşte mai mult decât pe oricare altul, dar şi despre Nina Simone, George Harrison, spiritualitate, credinţă şi anxietate în pandemie.

Interviul a fost înregistrat pe scena Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, în luna august a acestui an.

Sezonul 44 al emisiunii „Garantat 100%” a debutat pe 3 octombrie, iar între invitaţi s-au numărat trompetistul şi compozitorul Wynton Marsalis şi actriţa Charlotte Rampling.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.