Filmul „The French Dispatch”, regizat de Wes Anderson, cu Timothee Chalamet şi Bill Murray în distribuţie, a fascinat publicul de la Cannes, unde a avut premiera luni seară şi a fost ovaţionat aproximativ zece minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La eveniment au participat numeroase staruri, scrie Variety. Străzile din apropierea Palais de festivals au fost închise, iar oamenii adunaţi au întâmpinat vedetele la fel cum o făceau la ediţiile trecute ale festivalului. Chalamet a oferit autografe şi s-a fotografiat cu fanii.

Două ore mai târziu, „The French Dispatch” a primit cele mai îndelungate ovaţii de până acum la această a 74-a ediţie a Festivalului de la Cannes. Aplauzele au durat peste 9 minute pentru Anderson şi distribuţia lui, din care fac parte Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton, Adrien Brody, Stephen Park, Benicio Del Toro şi Chalamet, aflaţi în sală.

Actriţa Lea Seydoux nu a putut fi prezentă la premieră, ea aflându-se la Paris în carantină, după ce a fost diagnosticată cu Covid-19.

Filmul spune povestea unui săptămânal care acoperă subiecte de politică, artă şi gastronomie. Este o declaraţie de dragoste pentru jurnalism, plasată într-un avanpost al unui ziar american într-un oraş fictiv francez de secol 20. Murray joacă rolul unui redactor devotat unui grup de scriitori expatriaţi, care trebuie să îşi asambleze ultima colecţie de povestiri.

Sosirea protagoniştilor serii a fost una mai puţin obişnuită. Actorii şi compozitorul Alexandre Desplat au ajuns la eveniment într-un autobuz auriu, escortat de poliţia franceză.

La baza treptelor, Anderson şi echipa sa au făcut o fotografie de grup. Wilson a filmat mulţimea adunată să îi vadă, Brody şi Chalamet au făcut un selfie, încălcând una dintre regulile festivalului, însă nimeni nu i-a apostrofat, aşa cum se întâmplă în cazul participanţilor obişnuiţi. Swinton, care joacă în cinci filme prezentate la Cannes, a purtat o rochie roz cu portocaliu şi mănuşi aurii.

Odată ce Anderson a intrat în sală, publicul l-a întâmpinat cu ovaţii. Chalamet şi Swinton s-au ţinut de mână în timp ce au traversat culoarul.

Deşi a dedicat filmul jurnalismului, Anderson a refuzat să susţină o conferinţă de presă la Cannes şi să acorde interviuri. La finalul filmului, sunt aduse mulţumiri mai multor redactori şi scriitori care au inspirat lungmetrajul, între ei Harold Ross, William Shawn, Lillian Ross, Janet Flanner de la The New Yorker, James Baldwin şi Ved Mehta.

„Sper să revenim cu altul curând”, a spus Anderson în scurta intervenţie ulterioară proiecţiei. „Mulţumesc”. Pe măsură ce încerca să părăsească sala, spectatorii l-au aplaudat şi mai mult pe regizor.

Filmul „The French Dispatch” este programat să fie lansat în cinematografe în a doua jumătate a lunii octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.