Lungmetrajul „La civil”, regizat de Teodora Mihai şi produs de Hans Everaert pentru Menuetto, Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Cristian Mungiu pentru Mobra Films, şi Michel Franco, a fost selectat în competiţia Un Certain Regard din cadrul Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un Certain Regard va fi redusă anul acesta „la dimensiunea originală”, a spus joi delegatul general al festivalului, Thierry Frémaux, în conferinţa în care este anunţată selecţia. Este vorba despre cinema-ul tânăr, de cercetare.

Optsprezece filme au fost selectate în secţiune, producţii din ţări ca Belgia, Austria, Israel, Rusia, SUA, Turcia şi Franţa.

Lungmetrajul lui Mihai, co-producţie Belgia - România - Mexic, a fost filmat iarna trecută în Mexic, şi este inspirat de întâmplări reale. O mamă a cărei fiică este răpită plăteşte recompensa cerută, dar fata nu se întoarce acasă. Autorităţile refuză să o mai ajute, iar femeia se găseşte în postura de a lupta pentru a-şi găsi copilul.

Acesta este primul lungmetraj regizat de Teodora Mihai. Din distribuţie fac parte Arcelia Ramírez, Álvaro Guerrero şi Jorge A. Jimenez.

În 2019, proiectul „La civil” (Mobra Film), scris de Teodora Mihai, Habacuc Antonio De Rosario, a primit la concursul Centrului Naţional al Cinematografiei 71,41 de puncte şi 1,5 milioane de lei.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 6 şi 17 iulie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.