Regizorul egiptean Sameh Alaa a fost recompensat, joi seară, în cadrul evenimentului Cannes 2020 Special, cu trofeul Palme d'Or pentru scurtmetrajul „I Am Afraid To Forget Your Face”, producţie Franţa, Egipt, Qatar, Belgia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 11 filme din competiţie - ficţiune, animaţie, documentare - au fost proiectate joi la Grand Théâtre Lumière din Cannes, în prezenta regizorilor.

Scurtmetrajul câştigător îi are în distribuţie pe Seif Eldin Hemida şi Nourhan Ali Abdelazez şi este centrat pe călătoria unui bărbat spre izbăvire.

„I Am Afraid To Forget Your Face” a fost singurul film arab din competiţia în care au fost selectate, între altele, producţii semnate de Marie Jacotey, Sophie Littman şi Theo Montaya.

I am afraid to forget your face / Teaser from Sameh Alaa on Vimeo.

Juriul a fost alcătuit din scenarista şi regizoarea Claire Burger (Franţa), actorul Damien Bonnard (Franţa), regizorul şi producătorul Rachid Bouchareb (Franţa), producătorul Charles Gillibert (Franţa), regizoarea şi scenarista Dea Kulumbegashvili (Georgia) şi actriţa Céline Sallette (actriţa).

Cannes 2020 Special a fost un eveniment de trei zile, care a debutat pe 27 octombrie, organizat după ce ediţia de anul acesta a festivalului, a 73-a, a fost anulată din cauza pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.