Cineastul american Quentin Tarantino a sosit la Cannes, marţi seară, la premiera mondială a celui de-al nouălea lungmetraj al său, „Once Upon a Time in Hollywood”, alături de actorii Leonardo DiCaprio, Brad Pitt şi Margot Robbie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâmpinate de un public numeros, vedetele americane au împărţit autografe şi au făcut fotografii cu fanii, iar pe Croazetă s-a strigat „Viva Tarantino!”.

„E întotdeauna o plăcere, nu se compară cu nimeni”, a spus Brad Pitt despre colaborarea cu Tarantino. „El adoră cinema-ul, aşa că a fost o plăcere să lucrez cu el”. Brad Pitt a mai jucat în „Inglorious Basterds” (2009) al lui Tarantino, alături de Diane Kruger şi Christoph Waltz, un alt actor preferat al cineastului.

Leonardo DiCaprio a vorbit şi el, pe covorul roşu, despre a doua colaborare cu Tarantino (după „Django Unchained”, 2012): „Quentin este un cineast cu adevărat special. Filmul lui este o privire înapoi de tipul filmelor hollywoodiene pe care nu le mai vedem. Este despre Hollywood, despre outsideri care încearcă să îşi croiască drum într-o lume în schimbare în 1969, despre eforturile lor. Totul, prin mintea lui Quentin Tarantino, cel mai bun scenarist”.

Margot Robbie, aflată la prima colaborare cu Tarantino, a spus că lucrul cu el a fost „incredibil”, pentru că „el cunoaşte incredibil de bine cinema-ul”.

La rândul său, regizorul a spus despre cel mai nou film al lui că „este un suvenir la fel cum «Roma» a fost o amintire a lui Cuaron. Hollywood-ul s-a schimbat, este un fel de contracultură, totul s-a schimbat”.

Premiat în 1994, pe Croazetă, cu Palme d'Or pentru „Pulp Fiction”, Tarantino a spus marţi: „Să vin atunci la Cannes mi-a schimbat viaţa”. După 25 de ani, „sper ca la finalul zilei să fi rămas acelaşi om”. 

Ei au fost întâmpinaţi pe treptele Palais des Festivals de directorul festivalului, Pierre Lescure, şi de delegatul general, Thierry Fremaux.

În sală, actorii şi regizorul au fost aplaudaţi îndelung, iar Fremaux a făcut un apel: „Producătorii filmului cer, şi pentru că avem de-a face cu un scenariu special, să nu povestiţi filmul! Nu stricaţi povestea filmului!”.

Luni, cineastul a transmis online: „Eu iubesc cinema-ul, voi iubiţi cinema-ul. Este călătoria descoperirii unei poveşti pentru prima dată. Distribuţia şi echipa au lucrat atât de mult pentru a crea ceva original şi cer doar ca toţi să evite să dezvăluie ceva ce i-ar putea împiedica pe spectatorii care îl vor viziona mai târziu să experimenteze filmul în acelaşi fel”.

Din distribuţie mai fac parte Emile Hirsch, Al Pacino, Dakota Fanning şi Kurt Russell.

Acţiunea filmului scris şi regizat de Quentin Tarantino are loc la finalul anilor 1960 şi este centrată pe un actor al cărui succes e de domeniul trecutului (DiCaprio), care joacă într-un serial western, şi dublura lui (Pitt). Coincidenţa face ca personajul lui DiCaprio, Rick Dalton, să fie vecin cu cel interpretat de Margot Robbie - Sharon Tate - starletă şi soţia lui Roman Polanski ucisă de secta lui Charles Manson.

Sony Pictures, care a alocat un buget de 100 de milioane de dolari pentru această producţie, va lansa lungmetrajul în cinematografe pe 26 iulie 2019.

„Once Upon a Time in Hollywood” a fost selectat în competiţia Festivalului de Film de la Cannes, care se va încheia sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.