Lungmetrajul francez de animaţie „J'ai Perdu Mon Corps", de Jérémy Clapin, a câştigat marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câştigătorii celei de-a 58-a ediţii a programului Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes au fost anunţaţi miercuri seară.

Nespresso Grand Prix a revenit lungmetrajului francez „J'ai Perdu Mon Corps", de Jérémy Clapin. O mână scapă dintr-un laborator şi are un singur ţel: să îşi găsească corpul. Pe măsură ce trece prin capcanele Parisului, îşi aminteşte viaţa pe care a avut-o cu tânărul de care a fost ataşată... înainte ca el să o întâlnească pe Gabrielle.

Prix Fondation Louis Roederer de la Révélation a fost acordat lui Ingvar E. Sigurðsson pentru rolul din „A White Day, White Day/ Hvitur, Hvitur Dagur” (Islanda, Danemarca, Suedia), de Hlynur Pálmason.

Prix Découverte Leitz Cine du court métrage a revenit producţiei chineze „She Runs”, de Qiu Yang.

Premiile au fost acordate de juriul prezidat de cineastul columbian Ciro Guerra şi alcătuit din actriţa Amira Casar, producătoarea Marianne Slot, jurnalista Djia Mambu şi cineastul Jonas Carpignano.

Premiile oferite de partenerii festivalului au fost: Prix Fondation Gan à la Diffusion, care a revenit distribuitorului francez The Jokers Films, pentru „Vivarium” (Irlanda, Belgia, Danemarca), de Lorcan Finnegan; Prix SACD a fost acordat lui César Díaz, scenaristul „Nuestras Madres” (Guatemala, Belgia, Franţa); iar Canal+ a premiat scurtmetrajul „Sans Mauvaise Intention/ Ikki Illa Meint” (Danemarca, Insulele Feroe), de Andrias Høgenni.

Scurtmetrajul „Ultimul drum spre mare” al lui Adi Voicu a fost inclus în competiţia Semaine de la Critique a Festivalului de Film de la Cannes, unde a avut premiera mondială.

Festivalul de Film de la Cannes, ajuns la a 72-a ediţie, se va încheia sâmbătă, când vor fi anunţaţi câştigătorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.