Filmul ''Mano a Mano'', regizat de Louise Courvoisier (Franţa), a fost desemnat, joi, marele câştigător al secţiunii Cinéfondation din cadrul celei de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juriul secţiunii de scurtmetraje condus de Claire Denis şi compus din Stacy Martin, Eran Kolirin, Panos H. Koutras şi Cătălin Mitulescu, a acordat premiile Cinéfondation 2019 în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Buñuel Theatre, urmată de o proiecţie a filmelor câştigătoare. 

Selecţia Cinéfondation a fost compusă din 17 filme studenţeşti, alese din 2.000 de propuneri de la 366 de şcoli din toată lumea. 

Premiul al doilea a fost câştigat de pelicula "Hieu" (SUA), regizată de Richard Van. Premiul al treilea, ex aequo, a revenit producţiilor "Ambience" (Palestina), în regia lui Wisam Al Jafari, şi "Duszyczka" (Polonia), în regia Barbarei Rupik. 

Cinéfondation alocă un grant de 15.000 de euro pentru premiul întâi, 11.250 de euro pentru al doilea premiu şi 7.500 de euro pentru premiul al treilea. 

Câştigătorului premiului întâi îi este garantată şi proiecţia primului său lungmetraj la Festivalul de Film de la Cannes. 

Filmele premiate vor fi proiectate la Cinéma du Panthéon pe 28 mai. 

De asemenea, la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes au fost desemnaţi şi câştigătorii secţiunii Semaine de la Critique, lungmetrajul francez de animaţie „J'ai Perdu Mon Corps", de Jérémy Clapin, fiind recompensat cu marele premiu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.