Festivalul de Film de la Cannes se angajează împotriva hărţuirii sexuale şi pune la dispoziţie în timpul evenimentului (8-19 mai) un număr de telefon la care vor putea fi denunţate eventuale agresiuni, a anunţat joi secretarul de stat pe lângă prim-ministrul francez, responsabil pentru egalitatea între femei şi bărbaţi, Marlène Schiappa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un parteneriat a fost încheiat cu Festivalul de la Cannes care a decis să să angajeze contra hărţuirii sexuale", a declarat Marlène Schiappa, la capătul unei dezbateri  care a avut loc în prezenţa responsabililor evenimentului, Pierre Lescure şi Thierry Frémaux.

Concret, vor fi distribuite în cadrul Festivalului documente cu menţiunea "se cere un comportament corect", amintind de dispoziţiile penale, un număr local de telefon (04-92-99-80-09) pentru victime sau martori la eventuale violenţe sexuale, şi adresa unui site de prevenire. 

Mobilizarea nu le priveşte doar pe actriţe, ci şi pe participanţii la festival, a mai spus Schiappa. 

Înainte de deschiderea celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes pe 8 mai, preşedintele Emmanuel Macron a oferit personalităţilor din cinematografie (actori, regizori, producători, distribuitori) o cină la Palatul Elysée "în onoarea cinema-ului".

În timpul Festivalului, în afară de problema hărţuirii sexuale, va fi evocat şi locul femeii în cea de-a şaptea artă. O intervenţie a ministrului francez al Culturii, Françoise Nyssen, alături de omologul său suedez, va avea loc pe 13 mai pentru a crea un fond care să le ajute pe tinerele regizoare din lumea întreagă să îşi realizeze filmele. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.