Autorităţile franceze au instalat pe promenada din Cannes un număr de 400 de ghivece uriaşe cu flori. Plantele au fost plasate de-a lungul esplanadei nu doar în scopuri decorative, ci reprezintă şi o veritabilă măsură de securitate, ce a fost implementată pentru a evita comiterea unor atacuri teroriste în timpul celebrului festival de film de pe Croazetă, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, care va debuta miercuri, va fi prima ce va avea loc după atacul terorist comis pe 14 iulie 2016 în apropiere, la Nisa. Un bărbat tunisian care conducea un camion de 19 tone a intrat cu acel vehicul în mulţimea de pietoni care sărbătoreau Ziua Naţională a Franţei pe promenada oraşului, ucigând astfel 86 de persoane.

Ghivecele uriaşe cu flori ce au fost plasate de-a lungul Cannes Croisette vor acţiona ca o barieră discretă, ce ar putea să oprească un atac similar ce ar putea fi comis ajutorul unui automobil sau al unui camion.

De asemenea, poliţia franceză a achiziţionat 160 de metri de lanţuri cu ţepuşe din metal care pot să oprească un camion, au desfăşurat în zonă forţe suplimentare şi a cerut unui batalion de voluntari civili să informeze forţele de ordine în legătură cu orice activitate suspectă.

Peste 550 de camere de securitate au fost amplasate în oraş, a spus Yves Daros, directorul Poliţiei Municipale.

”Este cea mai densă reţea de camere video din Franţa. În Cannes, avem o cameră video la fiecare 140 de locuitori”, a declarat Yves Daros pentru Reuters TV. 

Franţa se află sub stare de urgenţă din noiembrie 2015, când, în urma unor atacuri coordonate cu bombe şi arme de foc, comise la Paris, au fost ucise 130 de persoane şi alte 368 au fost rănite. Luna trecută, un poliţist a fost împuşcat mortal în centrul Parisului, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri teroriste comise de extremiştii islamişti.

Poliţia franceză nu deţine deocamdată informaţii despre o ameninţare specifică, însă puţine evenimente din Franţa sunt mai mediatizate decât celebrul festival de film organizat în fiecare an pe Croazetă. 

Criticul de film american Scott Roxborough spune că oamenii sunt la curent cu riscurile de securitate, însă nu se tem să vină la Cannes. 

Şeful poliţiei locale spune că deşi bugetele de cheltuieli publice au fost reduse drastic în Franţa, securitatea a rămas o zonă bugetară favorizată. 

Filmul care va deschide Cannes-ul 2017, proiectat în afara competiţiei, este lungmetrajul ”Les Fantomes d'Ismael”, de Arnaud Desplechin.

A 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 17 - 28 mai. Juriul competiţiei oficiale de pe Croazetă va fi prezidat în acest an de regizorul spaniol Pedro Almodovar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.