Actriţa franceză Isabelle Huppert, recompensată de două ori pe Croazetă cu premiul de interpretare feminină, ce i-a fost atribuit pentru rolurile jucate în filmele ”Violette Nozière" (1978) şi "La Pianiste" (2001), va prezida pe 23 mai o gală specială care va marca a 70-a ediţie a Festivalului de la Cannes, în prezenţa mai multor laureaţi ai trofeului Palme d'Or, au anunţat, marţi, organizatorii evenimentului, citaţi de AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 23 mai, la ora prânzului, câteva zeci de laureaţi ai trofeului Palme d'Or, preşedinţi de jurii şi actori recompensaţi cu premiile de interpretare masculină şi feminină vor participa la o ”fotografie de familie”, înainte de o gală spectaculoasă, ce va fi organizată la începutul serii, la Grand Théâtre Lumière.

Secvenţe din filme, imagini de arhivă, discursuri ale artiştilor şi intermedii muzicale vor marca această gală aniversară, ce este considerată un fel de ”preludiu” pentru un dineu de gală, în aceeaşi seară, considerat un eveniment deosebit, la care vor participa numeroase personalităţi care au marcat istoria Festivalului de la Cannes.

Lista cu numele acestor personalităţi este păstrată în mare secret de organizatori.

Clint Eastwood, preşedintele juriului din 1994, va susţine ”o lecţie de cinematografie” pe 21 mai, cu o zi înainte de proiecţia, în prezenţa sa, a unei copii restaurate a filmului său ”Unforgiven”. A 25-a aniversare a acestei pelicule va fi marcată de Festivalul de la Cannes în asociere cu studioul Warner. 

Cu ocazia celei de-a 70-a aniversări, Festivalul de la Cannes va inaugura şi un post de radio online, ”Radio Festival”, ce va fi disponibil începând din 17 mai pe site-ul oficial (www.festival-cannes.com). În programul postului radiofonic se vor afla transmisiuni cu evenimente în direct, arhive sonore şi discuţii despre viitorul cinematografiei.

Din 2002, TV Festival acoperă mediatic Festivalul de la Cannes 24 de ore din 24 pe platformele online Orange, Canal+, YouTube şi Dailymotion, dar şi pe site-ul său oficial.

Filmul care va deschide Cannes-ul 2017, proiectat în afara competiţiei, este lungmetrajul ”Les Fantomes d'Ismael”, de Arnaud Desplechin.

A 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 17 - 28 mai. Juriul competiţiei oficiale de pe Croazetă va fi prezidat în acest an de regizorul spaniol Pedro Almodovar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.