Pelicule regizate de Robin Campillo, Kantemir Balagov şi Pedro Pinho au fost premiate sâmbătă de Federaţia Internaţională a Criticilor de Film (FIPRESCI) la Cannes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul francez "120 Beats Per Minute", de Robin Campillo, a fost ales dintre cele selectate în competiţia oficială, producţia rusească "Closeness", de Kantemir Balagov, prezentat în secţiunea Un Certain regard, şi pelicula portugheză "The Nothing Factory", de Pedro Pinho, care a fost prezentată în secţiunea paralelă "Quinzaine des Realisateurs". 

Juriul FIPRESCI de la Cannes atribuie în fiecare an trei premii: două în selecţia oficială (unul pentru competiţia oficială şi altul pentru secţiunea Un Certain Regard), iar al treilea recompensează un film ce a fost proiectat fie în secţiunea Semaine de la Critique, fie în secţiunea Quinzaine des Realisateurs, potrivit site-ului oficial al organizatorilor.

Înfiinţat în 1946, Festivalul de Film de la Cannes este considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume, fiind organizat în fiecare an în luna mai. Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va încheia duminică, cu o gală care va avea loc la Palais des Festivals et des Congres.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.