Cămaşa albă purtată de Colin Firth în adaptarea BBC din 1995 a romanului "Mândrie şi Prejudecată" de Jane Austin a fost vândută la licitaţie, în Londra, pentru 25.000 de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de vânzare, licitatorii estimaseră lotul între 7.000 şi 10.000 de lire sterline, a scris BBC. 

Este unul dintre cele peste 60 de costume de film şi de televiziune vândute marţi, toate veniturile fiind direcţionate în scopuri caritabile.

Găzduită de Kerry Taylor Auctions, vânzarea a cuprins comori din arhivele Cosprop, o casă fondată de designerul John Bright, câştigător al premiului Oscar.

Scena lacului nu apare de fapt în cartea lui Jane Austen, dar acest lucru nu a împiedicat-o să devină unul dintre cele mai faimoase momente TV din toate timpurile. Domnul Darcy (Firth) înoată în lacul de pe domeniul său, înainte de a se întâlni cu Elizabeth Bennet (Jennifer Ehle). Firth a fost transformat instantaneu într-un sex-simbol.

Scena a fost reprodusă şi pe ecran, în serialul de televiziune "Bridgerton" şi în filmul "Bridget Jones' Diary".

Printre alte ţinute scoase la licitaţie se numără rochia de bal Christian Dior purtată de Madonna în "Evita", costumul lui Drew Barrymore din "Ever After", precum şi rochia şi pelerina purtate de Meryl Streep în "The French Lieutenant's Woman". Costumul lui Depp din "Sleepy Hollow" şi costumul de bal mascat al lui Heath Ledger din "Casanova" au fost, de asemenea, scoase la vânzare. Costumele din seriale de televiziune precum "Poldark", "Peaky Blinders" şi "Downton Abbey" au fost licitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.