Calendarul Pirelli 2022, prezentat sub forma unei cutii de viniluri, poartă numele „On the Road”, iar fotografiile sunt realizate de Bryan Adams şi reprezintă o sărbătorire a starurilor muzicii internaţionale din anii 1960 până în prezent, precum şi revenirea calendarului după suspendarea provocată de criza Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întoarcerea coincide cu a 150-a aniversare a companiei Pirelli. Un eveniment special de prezentare poate fi urmărit, pe 29 noiembrie, de la ora 22.00, pe www.pirelli.com.

De mai bine de douăzeci de ani, muzicianul canadian Bryan Adams şi-a consolidat şi reputaţia de fotograf, iar prin fotografiile din „On The Road” a surprins viaţa artiştilor în turneu. Aceasta este şi tema piesei cu acelaşi nume – „On The Road” – pe care el a compus-o pentru calendar şi va fi inclusă pe următorul său album.

Muzicienii au retrăit momentele din viaţa de turneu, de la tensiunea resimţită înaintea unui spectacol la pauzele dintre repetiţii şi concerte, până la călătoriile pe distanţe lungi, dintr-un oraş în altul, şi singurătatea din camerele de hotel. Bryan Adams se identifică cu aceste experienţe şi, pentru prima dată în istoria calendarului, fotograful face parte din distribuţie.

Bryan Adams (Foto: Bryan Adams)
Bryan Adams (Foto: Bryan Adams)

În cea de-a 48-a ediţie, pe lângă Bryan Adams se află zece artişti de renume mondial: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent şi Kali Uchis.

Fotografiile au fost realizate vara trecută, în doar trei zile, în Los Angeles, la Teatrul Palace şi hotelul Chateau Marmont de la Hollywood, şi la hotelul Scalinatella din Capri, Italia.

Cher (Foto: Bryan Adams)
Cher (Foto: Bryan Adams)

Bryan Adams a urmărit să surprindă trăsăturile distinctive ale artiştilor, iar cele douăsprezece luni ale calendarului sunt prezentate pe mai mult de 160 de pagini şi peste 70 de portrete şi scene: de la St. Vincent (care apare şi pe coperta volumului) într-un hotel la ziua liberă a lui Kali Uchis petrecută la piscină, la decazarea lui Saweetie înainte de o altă călătorie şi până la imagini cu Cher din culise. Normani se odihneşte înainte de verificarea sunetului, Jennifer Hudson soseşte la teatru, Iggy Pop (care este şi pe coperta posterioară) se pregăteşte înainte de spectacol, Grimes e în studioul de înregistrări, Bohan Phoenix revine la hotel după spectacol şi Rita Ora e surprinsă după show.

Rita Ora (Foto: Bryan Adams)
Rita Ora (Foto: Bryan Adams)

„Ar fi foarte, foarte greu să cuprindem în doar câteva zile tot ce se întâmplă într-un turneu. Aşadar, ceea ce am încercat să fac a fost să prezint unele dintre aspectele acestuia. De exemplu, muzicienii nu văd niciodată cu adevărat partea din faţă a clădirii, ei văd partea din spate a clădirii, noi vedem uşa scenei, vedem zona din culise, vedem subsolul unei clădiri... de la uşa scenei te duci la uşa maşinii la uşa hotelului la uşa trenului la uşa autobuzului, deci sunt o grămadă de uşi, dar mereu e vorba despre călătorie,” explică Bryan Adams.

Marco Tronchetti Provera, vicepreşedinte executiv şi CEO al Pirelli, afirmă: „Pe Bryan îl cunosc şi apreciez de ani de zile. Am considerat că ideea acestuia de a asocia lumea muzicii cu cea a turneului şi a călătoriilor ar fi perfectă pentru reîntoarcerea calendarului, în timp ce aşteptăm o revenire treptată la normalitate după pandemie. Acest calendar va marca lunile anului 2022, un an deosebit de important pentru noi, deoarece este cel în care Pirelli împlineşte 150 de ani de la înfiinţare”.

Compania Pirelli a fost fondată în anul 1872, iar de la lansarea Calendarului Pirelli, în 1964, au fost publicate 48 de ediţii ale acestuia – inclusiv „On the Road” – realizate de 37 de fotografi.

Fotografiile pentru ediţia 2020 au fost realizate de Paolo Roversi în Paris şi Verona. Protagonişti au fost Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalìa, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart şi Emma Watson.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.