Debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică, ”Câini”, va concura pentru Trofeul Transilvania, la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care va avea loc în perioada 27 mai - 5 iunie, fiind singurul film românesc din competiţia TIFF şi unul dintre cele nouă debuturi din selecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Câini” va avea premiera naţională la Cluj-Napoca, în prezenţa echipei, la scurtă vreme după cea mondială, de la Festivalul de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, informează organizatorii evenimentului.

Duminică, echipa filmului va lua parte la proiecţiile de la Cannes, în Sala Debussy, unde presa internaţională şi publicul invitat vor urmări pentru prima dată thriller-ul lui Bogdan Mirică. ”Câini” este eligibil şi pentru trofeul Camera d’Or, acordat celui mai bun debut din selecţia oficială. 

Dindistribuţia filmului fac parte Dragoş Bucur, Vlad Ivanov, Gheorghe Visu, Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval şi Constantin Cojocaru.

”Câini” va ajunge în cinematografele din România în luna septembrie, distribuit de Transilvania Film.

Acţiunea peliculei este plasată în apropierea graniţei cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. 

”Filmul poate fi atractiv pentru că este o combinaţie între thriller şi western. Nu la modul clasic. Este un film de gen. Are legătură cu copilăria mea, perioadă în care am stat mult la bunica, undeva în Dobrogea. Filmul ilustrează un sentiment pe care îl am de multă vreme. Este percepţia mea asupra lumii aceleia. Mă interesează mult natura umană şi instinctele animalice care ies la iveală”, a declarat regizorul pentru agenţia de presă News.ro.

Filmările au avut loc în vara anului 2015, în locaţii din Brăila, Galaţi, Teleorman şi Giurgiu. Bogdan Mirică semnează regia şi scenariul, director de imagine este Andrei Butică, iar scenografia îi aparţine Augustinei Stanciu.

În faza de proiect, filmul a fost prezentat la Angers Workshops, Atelierul Cinéfondation, Torino Film Lab/ Script & Pitch sau Les Arcs (Franţa) şi a câştigat Premiul ARTE la CineLink (Sarajevo).

”Câini” este produs de 42 Km Film (Marcela Ursu) şi EZ Films (Elie Meirovitz), şi co-produs de Argo Film (Stephan Komandarev). Producţia a fost realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franţa, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages şi Fundaţia GAN.

Bogdan Mirică, născut în 1978, a studiat Scenaristică şi Producţie de Film la Universitatea Westminster din Londra, după ce a urmat cursurile Facultăţii de Jurnalism şi Comunicare de la Universitatea Bucureşti.

A scris scenarii pentru filmul ”Ho Ho Ho” (2009) şi episodul-pilotul al serialului ”Las Fierbinţi” (2012) şi a debutat care regizor cu scurtmetrajul ”Bora Bora” (2011). Bogdan Mirică a regizat, împreună cu Igor Cobileanski, serialul ”Umbre”, difuzat de HBO între anii 2014 - 2015.

Cu proiectul ”Câini/ Dogs”, s-a numărat printre cei 15 regizori invitaţi să participe la cea de-a zecea ediţie a L'Atelier de la Cinéfondation, la Festivalul de Film de la Cannes 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.