Aproape 700 de mirese care au participat la o căsătorie în masă organizată în India au primit fiecare o bâtă din lemn şi au fost îndemnate să folosească aceste cadouri de nuntă insolite ca pe o armă, în cazul în care bărbaţii cu care s-au căsătorit vor comite abuzuri fizice asupra lor, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mesaje precum ”de folosit împotriva beţivilor” au fost inscripţionate pe acele bâte plate, ce au o lungime de aproximativ 40 de centimetri şi sunt folosite de obicei în timpul spălării rufelor.

Gopal Bhargava, ministru de stat în Madhya Pradesh, spune că a dorit să sublinieze prin această iniţiativă chestiunea violenţei domestice.

Ministrul indian le-a spus celor aproape 700 de mirese care au participat la ceremonie că ar trebui să încerce să discute cu soţii lor înainte de a folosi bâtele din lemn.

Însă dacă soţii refuză să le asculte, atunci tinerele mirese ar trebui să lase bâtele - cunoscute sub numele de ”mogri”, folosite de obicei pentru a bate rufele ude, pentru a elimina murdăria - ”să vorbească”, a adăugat ministrul indian.

”Economiile sunt cheltuite pe băuturi alcoolice”

Gopal Bhargava a publicat pe contul lui de Facebook mai multe fotografii cu miresele care ţineau în braţe acele bâte.

El a dezvăluit pentru AFP că a devenit tot mai îngrijorat de numărul mare de femei din regiunile rurale ale Indiei care suferă abuzuri fizice din partea soţilor lor alcoolici.

”Femeile spun că de fiecare dată când soţii lor se îmbată, ei încep să devină violenţi. Economiile le sunt luate cu forţa din casă şi sunt cheltuite pe băuturi alcoolice”, a adăugat ministrul indian.

”Nu există nicio intenţie din partea noastră de le provoca pe femei sau de a le instiga la violenţă, întrucât acea bâtă le-a fost oferită pentru a preveni violenţa”, a mai spus el.

Gopal Bhargava, care face parte din partidul prim-ministrului Narendra Modi, Bharatiya Janata, a dezvăluit că a lansat o comandă totală de 10.000 de bâte din lemn.

Aproape 700 de mirese au primit aceste obiecte la ceremonia căsătoriilor în masă ce a fost organizată weekendul trecut în oraşul natal al oficialului indian, Garhakota.

Căsătoriile în masă sunt organizate în India pentru a ajuta cuplurile cu venituri mici să se căsătorească fără să mai fie nevoite să plătească pentru organizarea evenimentului.

Presa locală a sugerat însă că această ceremonie a fost organizată mai degrabă pentru ca Gopal Bhargava să obţină sprijinul comunităţii locale înainte de alegerile electorale statale de anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.