Actriţa franco-română Anamaria Vartolomei a fost recompensată, vineri seară, la cea de-a 47-a ediţie a premiilor César, distincţiile cinematografiei franceze, cu trofeul la categoria „cea mai bună speranţă feminină” pentru rolul din filmul „L'événement”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vartolomei a mulţumit romanierei Annie Ernaux, al cărei roman autobiografic a inspirat această poveste a unui avort clandestin: „Textele dumneavoastră mi-au pus întrebări, m-au emoţionat, m-au schimbat. Mulţumesc regizoarei mele Audrey Diwan. Tu eşti frumoasa mea întâlnire în cinema. Sper că îmi vei păstra un loc în filmele tale. Talentul tău l-a descoperit pe al meu şi îţi datorez totul”. 

Anamaria Vartolomei a concurat la categoria „cea mai bună speranţă feminină” alături de Noée Abita în „Slalom”, Salomé Dewaels în „Illusions perdues”, Agathe Rousselle în „Titane” şi Lucie Zhang în „Les olympiades”. 

Ceremonia premiilor César este difuzată de Canal+ şi prezentată de Antoine de Caunes. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.