Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Dance Film Festival va debuta joi, iar timp de patru zile, în trei spaţii din Capitală, dar şi online, vor avea loc proiecţii, conferinţe şi ateliere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul „Ema”, regizat de chilianul Pablo Larraín, va deschide ediţia de anul acesta a BIDFF, de la ora 20:30, la Mercato Kultur, şi de la ora 21:00, la Cinema „Elvire Popesco”. El va rula în premieră naţională.

Filmul a avut premiera în competiţia Festivalul de Film de la Veneţia 2019. Mariana Di Girolamo şi Gael García Bernal interpretează rolurile principale, iar coloana sonoră este semnată de producătorul de muzică electronică Nicolas Jaar.

Tema ediţiei - utopie/ distopie - invită la reflecţie asupra prezentului şi la explorarea unui viitor posibil.

Pe lângă cele 32 de scurtmetraje din 14 ţări care au fost selectate în competiţii - internaţională, naţională şi cea dedicată musicalurilor -, în festival mai pot fi urmărite evenimente dedicate industriei de film şi dans:

❏ Vineri, 4 septembrie, de la ora 16:00, Maria Tânjală, co-fondator FilmChain şi producător de film, va susţine o conferinţă ce propune o privire de ansamblu asupra procesului de realizare a unui film şi a importanţei muncii colaborative. Acces liber, pe bază de înscriere, în limita a 15 locuri.
❏ Sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 16:00, Jassem Hindi, un artist ce explorează relaţia fizică dintre poezie şi performance, va susţine în cadrul BIDFF o conferinţă online despre tehnicile de editare legate de textura utopiilor şi a distopiilor, care au şi puterea de a manipula timpul. Participare gratuită în baza unei înscrieri prin mail la contact@bidff.ro.
❏ Duminică, 6 septembrie, de la ora 16:00, în mediul online, pavleheidler va spune povestea distopiei, într-o conferinţă care porneşte de la teoria lui Descartes privind ruptura minte-corp, care a influenţat standardele valorilor pe care vestul le-a instituit şi promovat atât de mult. Participare gratuită în baza unei înscrieri prin mail la contact@bidff.ro.
❏ În zilele de 4, 5 şi 6 septembrie, Chrysanthi Badeka, coregraf independent, va susţine un atelier de film de dans ce va explora, timp de trei zile, alături de participanţii deja selectaţi, arta filmului de dans ca o practică pentru dezvoltarea artistică interdisciplinară.

Pe lângă acestea, seara de sâmbătă va fi marcată de premiera naţională a documentarului „Being Jérôme Bel” (Franţa, r. Aldo Lee şi Sima Khatami), ce va fi proiectat de la 21:00, la Cinema „Elvire Popesco”, în aer liber.

Festivalul se va încheia duminică. De la ora 20:30, la Cinema Muzeul Ţăranului, este programată proiecţia documentarului „The Euphoria of Being” (Ungaria), de Réka Szabó, susţinută de Conceptual Lab by Theo Nissim. Lungmetrajul spune povestea dansatoarei Éva Fahidi, supravieţuitoare a Auschwitz Birkenau, care îşi prezintă viaţa într-un spectacol de teatru-dans

Proiecţiile din festival vor avea loc între 3 şi 6 septembrie, în aer liber, la Mercato Kultur, Cinema „Elvire Popesco” şi Muzeul Ţăranului Român, iar bilete se pot achiziţiona prin Eventbook. Programul şi mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe bidff.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.