BTS a reuşit să obţină prima clasare în fruntea Billboard Hot 100, topul american al single-urilor, cu „Dynamite”, prima piesă a sa cântată în limba engleză, şi a devenit primul grup sud-coreean care înregistrează această performanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei şapte cântăreţi şi dansatori - J-Hope, Jimin, Jin, Jungkook, RM, Suga şi V - s-au clasat cel mai sus în top în luna martie a acestui an, cu „On”, care a ocupat locul al patrulea.

„Dynamite”, lansat de BigHit Entertainment/Columbia Records pe 21 august, este al 1.109-lea single No.1 din istoria de 62 de ani a topului.

Single-ul a fost accesat online de 33,9 milioane de ori în SUA şi a fost vândut în 300.000 de unităţi în prima săptămână, potrivit Nielsen Music/MRC Data. Cu 265.000 de vânzări online, din totalul de 300.000 care include vânzări în format fizic (vinil şi casetă), „Dynamite” a înregistrat cea mai bună săptămână de vânzări digitale din septembrie 2017, când „Look What You Made Me Do” al lui Taylor Swift a debutat cu 353.000.

BTS, care a mai fost prezent în top 10 al Billboard Hot 100 de patru ori de la debutul în clasament în 2017, cu „DNA”, are patru albume care au ocupat prima poziţie în Billboard 200.

Între grupurile sud-coreene, este primul care conduce Hot 100. În 2012, cântăreţul PSY a ajuns pe locul secund cu „Gangnam Style", care s-a menţinut timp de şapte săptămâni. Primul artisti asiatic care a condus topul a fost Kyu Sakamoto (Japonia), în 1963, cu „Sukiyaki”.

Locul al doilea în actuala listă a celor mai vândute single-uri în SUA a fost ocupat de Cardi B şi „WAP”, după ce au petrecut primele două săptămâni pe prima poziţie.

Drake şi „Laugh Now Cry Later” au ocupat locul al treilea, în coborâre un loc faţă de prima săptămână, iar DaBaby şi „Rockstar” s-au clasat pe poziţia a patra, în coborâre un loc. Locul al cincilea a fost ocupat de The Weeknd şi „Blinding Lights”.

Billboard Hot 100 este întocmit pe baza accesărilor online, difuzărilor radio şi vânzărilor pieselor din toate genurile, la nivelul Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.