Britney Spears a cerut unei curţi de justiţie din California să nu fie repusă sub tutela tatălui ei, James, care a deţinut controlul asupra carierei şi averii cântăreţei timp de 12 ani, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

James Spears a fost tutorele legal al fiicei lui, acum în vârstă de 38 de ani, după ce ea a dat semne că ar avea probleme de sănătate mintală. El a renunţat temporar la acest rol, în 2019, din cauza unor probleme personale de sănătate.

Unii dintre fanii lui Spears cred că ea a fost forţată să accepte acel aranjament şi au demarat de anul trecut campania #FreeBritney.

„Britney se opune ferm revenirii lui James ca tutore al ei”, se arată în documentele depuse la Curtea Superioară a Californiei.

În documente se mai arată că ea a agreat acest rol al tatălui său, care a „salvat-o de la colaps, exploatare şi ruină financiară” şi a făcut-o să poată să îşi recâştige poziţia de „artist de clasă mondială”.

Cântăreaţa îşi doreşte acum ca managerul Jodi Montgomery, care a luat locul tatălui ei în ultimul an, să îl înlocuiască permanent, odată ce tutela ar trebui extinsă din 22 august.

Avocatul ei susţine că se aşteaptă ca James Spears să conteste decizia de a fi înlăturat.

Documentele au mai arătat că Britney Spears nu plănuieşte să revină curând pe scenă.

Ea a cântat ultima dată live în octombrie 2018, după care şi-a anulat rezidenţa în Las Vegas din cauza problemelor de sănătate ale tatălui ei, spunând că „este important ca mereu să pui familia pe primul loc”.

În 2007, după divorţul de Kevin Federline, Britney Spears a avut un comportament considerat haotic. Ea a pierdut custodia celor doi copii, pe care îi vizitează des. Presupusa cădere nervoasă a stat la baza internării ei într-un centru de refacere, iar în 2008 a fost plasată sub tutela tatălui ei. A lansat de atunci trei albume, a susţinut o rezidenţă de doi ani în Las Vegas şi a avut numeroase apariţii la posturile americane de televiziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.