După ce a făcut aluzii care indicau faptul că s-ar putea retrage din cinema, actorul Brad Pitt, 58 de ani, vorbeşte despre o neînţelegere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brad Pitt a decis să se bucure de viaţă şi să ia filmele unul câte unul. Un proiect care nu are legătură cu retragerea, promite actorul din "Fight Club" la o întâlnire cu jurnalişti la Paris, potrivit AFP. 

Într-un interviu acordat revistei GQ la sfârşitul lui iunie, starul american a evocat senzaţia că trăieşte "ultimul semetru" al carierei sale. Afirmaţii care i-au făcut pe cititori să creadă că actorul, care a devenit celebru cu "Thelma şi Louise" la începutul anilor 1990, s-ar putea retrage din activitate.  

"Nu asta am vrut să spun...", precizează Pitt, renunţând la ideea de "pensie". "Ceea ce am vrut să spun este că mă aflu deja pe ultima linie dreaptă", precizează el. Şi întrebarea este acum "cum vreau să petrec acest timp? În orice caz, nimic de-a face cu pensionarea", insistă el.

Luni seara el a prezentat "Bullet Train", ce va fi lansat în SUA pe 5 august, unde joacă din plin cartea cool californiană, arătându-se încântat că a participat la film. Umorul negru şi gagurile punctează această comedie poliţistă care are loc într-un tren între Tokyo şi Kyoto, în care şapte criminali încearcă să se lichideze.

"Îmi place să fac tot felul de filme", spune actorul care a lucrat cu regizori la fel de eclectici precum Quentin Tarantino, Terrence Malick, David Fincher, Guy Ritchie şi fraţii Coen.

"La vârsta mea, am făcut destule greşeli şi, din fericire, am acumulat suficientă experienţă pentru a face distincţia între ceea ce am făcut bine şi ceea ce am greşit", a spus el.

"Once upon a Time in Hollywood" al lui Tarantino i-a adus un Oscar în 2020, iar actorului nu îi lipsesc proiectele. Următorul său film "Babylon", regizat de Damien Chazelle ("La La Land"), va avea loc în mijlocul epocii de aur a Hollywood-ului şi va fi o oportunitate pentru Pitt să se reîntâlnească cu Margot Robbie, cu care a filmat la Tarantino.

În calitate de producător la Plan B, actorul este, de asemenea, foarte activ, trei dintre filmele "lui" fiind câştigătoare de Oscar: "The Departed", "Twelve Years a Slave" şi "Moonlight".

"Îmi place: reuşeşti să promovezi noi talente, faci parte din proiecte în care nu ţi-ai avea neapărat locul ca actor”, declară el. "Şi restul, nu ştiu... merg de la film la film, iar ultimul lucru pe care l-am făcut hotărăşte ce voi face în continuare", spune el.

În dezbaterea care agită a 7-a artă pe platformele de streaming, Brad Pitt alege calea de mijloc. "Îmi plac atât platformele de streaming, cât şi cinematografele", spune el, departe de un Tom Cruise care vrea să-şi vadă filmele lansate exclusiv în cinematografe.

"Filmele au devenit atât de scumpe... Au fost fie proiecte uriaşe, fie lucruri mai intime şi părea să nu mai fie loc pentru nimic altceva între ele", spune actorul. În acest context, "platformele au deschis câmpul altor voci".
"Sunt impresionat de lucrurile pe care le văd", adaugă el. Dar în acelaşi timp, "tocmai l-am văzut pe Elvis în cinematografe. Sunt un mare fan al (actorului) Austin Butler, cred că va face lucruri grozave. Şi m-am distrat atât de grozav, a fost grozav să mă întorc în cinematograf". 

"Brad nu este doar o legendă, este un maestru în ceea ce face. Şi cred că l-am întâlnit într-un moment al carierei sale în care îşi doreşte să se distreze cât mai mult posibil", spune actorul Brian Tyree Henry  din "Bullet Train". "Râsul lui este contagios".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.