Box office-ul românesc pe 2021 este dominat de filme de acţiune şi o singură animaţie se regăseşte în top 10. Primele zece producţii clasate au generat, cumulat, încasări de 44 de milioane de lei, cu 6 milioane de lei mai mult faţă de cât au reprezentat primele zece filme ale anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul de acţiune „Furios şi iute 9/ Fast & Furious 9”, cu Vin Diesel în rol principal, s-a clasat pe primul loc, cu încasări de aproximativ 9,12 milioane de lei.

Lansat pe 25 iunie, filmul a înregistrat la acea vreme cel mai bun debut în cinematografele româneşti de la începutul pandemiei, cu încasări de 2.975.764 de lei.

„Furios şi iute 9” e regizat de Justin Lin, iar din distribuţie fac parte Michelle Rodriguez, Charlize Theron, John Cena şi Tyrese Gibson.

Locul secund în box office-ul românesc pe 2021 e ocupat de „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, lansat pe 17 decembrie.

Filmul a generat încasări de aproximativ 5,8 milioane de lei în două weekenduri şi a înregistrat cel mai bun debut al anului în cinematografele româneşti, cu încasări de 3,05 milioane de lei.

„Dune” al lui Denis Villeneuve, lansat pe 22 octombie, a înregistrat încasări de 4,47 milioane de lei.

Filmul, cu Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac şi Zendaya în distribuţie, este o adaptare a romanului omonim scris de Frank Herbert.

Lungmetrajul reprezintă transpunerea primei jumătăţi a romanului din 1965 al scriitorului american şi spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit şi talentat, care trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei şi poporului său.

Animaţia „Luca”, producţie Disney pentru care şi-au împrumutat vocile unii ca Jacob Tremblay şi Maya Rudolph, a generat încasări de 4,42 milioane de lei.

Filmul lansat pe 16 iulie îl are în centru pe Luca. Băiatul petrece o vară pe Riviera italiană şi împărtăşeşte aventurile cu noul său cel mai bun prieten, dar toată distracţia este ameninţată de un secret: el este un monstru marin dintr-o altă lume, aflată sub suprafaţa oceanului.

„Nu e vreme de murit/ No Time to Die”, al 25-lea film din seria „James Bond” şi ultimul cu Daniel Craig în rolul agentului 007, a acumulat încasări de 3,99 de milioane de lei.

Acţiunea din „No Time to Die”, lansat pe 1 octombrie, are loc după cinci ani de la evenimentele din „Spectre”, când Bond a decis să lase în urmă viaţa de agent secret şi să se bucure de libertate în Jamaica. Liniştea lui nu a durat însă foarte mult, pentru că vechiul lui prieten din CIA, Felix Leiter, are nevoie de serviciile lui. Astfel, ajunge pe urmele unui infractor misterios care are pe mâini o nouă şi foarte periculoasă tehnologie. Din distribuţie fac parte Rami Malek, Lashana Lynch, Léa Seydoux, Ana de Armas, Ben Whishaw şi Christoph Waltz.

Filmul horror „Venom: Să fie carnagiu/ Venom: Let There be Carnage”, cu Tom Hardy protagonist, a rulat în cinematografele româneşti din 15 octombrie şi a acumulat încasări de 3,71 milioane de lei.

Drama „Casa Gucci/ House of Gucci”, lansată pe 26 noiembrie, a generat încasări de 3,68 de milioane de lei. Filmul e regizat de Ridley Scott şi îi are în distribuţie pe Lady Gaga, Adam Driver şi Al Pacino.

Filmul de aventuri „Croazieră în junglă/ Jungle Cruise”, cu Dwayne Johnson şi Emily Blunt în rolurile principale, a apărut pe 30 iulie şi are încasări totale de 3 milioane de lei.

„Shang-Chi şi legenda celor zece inele/ Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, prima producţie Marvel cu un supererou asiatic în prim-plan, a avut premiera pe 3 septembrie şi a acumulat încasări de 2,92 de milioane de lei.

Filmul fantasy „Văduva neagră/ Black Widow”, cu Scarlett Johansson în rol principal, a fost lansat pe 9 iulie şi a generat încasări de 2,86 milioane de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.