Filmul de acţiune „Un hoţ cinstit/ Honest Thief”, cu Liam Neeson în rol principal, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul în care cinematografele din Bucureşti au fost din nou închise din cauza pandemiei, iar încasările generate de producţiile care au rulat în cinematografele din ţară au depăşit cu puţin jumătate de milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele zece filme clasate în listă au generat, împreună, încasări de peste 532.000 de lei, iar toate 17 au generat încasări de aproximativ 544.000 de lei, potrivit cifrelor Cinemagia.

Lungmetrajul regizat de Mark Williams are în centru un celebru hoţ de bănci, care decide să se predea, însă este înşelat de doi agenţi FBI. În primul weekend pe marile ecrane româneşti, filmul a generat încasări de 192.255 de lei şi a fost vizionat de 8.116 spectatori.

Comedia „Un tataie de coşmar/ The War with Grandpa”, regizată de Tim Hill, cu Robert De Niro în rol principal, s-a menţinut pe poziţia a doua, după ce, în al treilea weekend de la premieră, a generat încasări de 82.029 de lei şi a fost vizionată de 3.841 de spectatori.

Lungmetrajul live-action „Mulan”, produs de Disney, a coborât două locuri în top, până pe trei. În al treilea weekend de la lansare, filmul cu Crystal Liu în rol principal a generat încasări de 76.907 lei.

Thrillerul „Tenet” al lui Christopher Nolan a coborât o poziţie, până pe patru, după ce a generat încasări de 47.616 lei, în al patrulea weekend de la debut, şi a fost vizionat de 2.188 de spectatori.

„Corpus Christi”, film inspirat din fapte reale, nominalizat la Oscar şi recompensat cu două trofee la Veneţia în 2019 şi cu zece trofee la Polish Film Awards, a debutat pe locul al cincilea, cu 2.047 de spectatori şi încasări de 33.702 lei.

Filmul, proiectat în cinematografe din 20 de oraşe din ţară, urmăreşte fascinanta transformare a unui tânăr care vrea să devină preot, în ciuda cazierului său, şi care preia accidental o parohie.

Drama romantică „După ce ne-am certat/ After We Collided” a coborât două locuri, după al cincilea weekend de la lansare, când a fost vizionată de 1.592 de spectatori şi a generat încasări de 32.796 de lei.

Animaţia „Salvaţi de crănţănei/ Animal Crackers” a pierdut tot două locuri în top, clasându-se pe şapte, după ce, în al doilea weekend de la premieră, a fost vizionată de 1.482 de spectatori şi a generat încasări de 27.392 de lei.

Un alt film cu Liam Neeson în rol principal, comedia „Made in Italy”, s-a clasat pe poziţia a opta, în coborâre două locuri, după ce, în al doilea weekend de la debut, a fost vizionat de 849 de spectatori şi a generat încasări de 17.718 lei.

Locul al nouălea a fost ocupat de „Noii mutanţi/ The New Mutants”, cu încasări de 14.149 de lei, în al patrulea weekend, iar locul zece, de documentarul românesc „30 de ani şi 15 minute”, care, în al doilea weekend de la lansare, a fost vizionat de 422 de spectatori şi a generat încasări de 8.566 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.