Filmul „Black Panther”, prima adaptare Marvel pentru marile ecrane cu un supererou de culoare, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, ajungând la încasări de 501,1 milioane de dolari în America de Nord în doar 17 zile de la premieră şi devenind cea de-a zecea cea mai profitabilă producţie din toate timpurile, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De vineri până duminică, „Black Panther” a generat încasări de 65,7 milioane de dolari, din 4.084 de cinematografe, în cel de-al treilea weekend de la debut. Acesta este cel de-al treilea cel mai profitabil weekend pentru un film din toate timpurile, după „Star Wars: The Force Awakens”, care a atins pragul de 90,2 milioane de dolari, şi „Avatar”, care a atins pragul de 68,5 milioane de dolari.

„Black Panther” este cel de-al doilea cel mai profitabil film cu eroi Marvel în box office-ul nord-american, depăşind în acest weekend „Avengers: Age of Ultron” (459 de milioane de dolari) şi fiind depăşit doar de „The Avengers” (623,4 milioane de dolari).

Potrivit Reuters, „Black Panther” are şanse să depăşească „The Avengers” în următoarele săptămâni şi ar putea chiar să surclaseze „Jurassic World”, care a atins pragul de 652 de milioane de dolari, şi „Titanic”, care a avut încasări de 659 de milioane de dolari, putând astfel să ajungă cel de-al treilea film în topul peliculelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile în box office-ul din America de Nord.

Pe următoarele locuri în box office-ul nord-american de weekend s-au situat premierele „Red Sparrow”, regizat de Francis Lawrence, cu Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Mary-Louise Parker şi Ciarán Hinds în distribuţie (cu încasări de 17 milioane de dolari), respectiv „Death Wish”, regizat de Eli Roth, cu Bruce Willis, Vincent D'Onofrio şi Elisabeth Shue în distribuţie (cu încasări de 13 milioane de dolari).

Cel de-al patrulea loc în top este ocupat de „Game Night”, cu Rachel McAdams, Jason Bateman şi Kyle Chandler în distribuţie, care a generat încasări de 10,7 milioane de dolari, în cel de-al doilea weekend de la debut.

Filmul „Peter Rabbit”, regizat de Will Gluck, cu James Corden, Sia, Fayssal Bazzi, Domhnall Gleeson, Colin Moody şi Sam Neill în distribuţie, a coborât două poziţii în top, ajungând pe locul al cincilea. Pelicula a generat încasări de 10 milioane de dolari, în cel de-al patrulea weekend de la debut.

Lungmetrajul „Annihilation”, cu Natalie Portman, Tessa Thompson şi Jennifer Jason Leigh în distribuţie, a coborât, de asemenea, două poziţii în top, ajungând pe locul al şaselea, după ce a generat, în cel de-al doilea weekend de la debut, încasări de 5,6 milioane de dolari.

Filmul „Jumanji: Welcome to the Jungle” a pierdut o poziţie în top, ajungând pe locul şapte, cu încasări de 4,5 milioane de dolari, în cel de-al unsprezecelea weekend de la premieră.

Pe locul al optulea în box office-ul nord american se află pelicula „Fifty Shades Freed”, ultima din seria erotică, care a generat, după cel de-al patrulea weekend de la debut, încasări de 3,3 milioane de dolari.

Musicalul „The Greatest Showman”, cu Hugh Jackman în rol principal, lansat în urmă cu 11 săptămâni, ocupă locul al nouălea în clasament, după ce a generat în weekend încasări de 2,6 milioane de dolari.

Drama romantică „Every Day” (2018), regizată de Michael Sucsy, încheie topul 10 al box office-ului din America de Nord, cu încasări de 1,5 milioane de dolari, după cel de-al doilea weekend de la debut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.