"Argylle" de Matthew Vaughn, o comedie de spionaj cu peripeţii pe tot globul, a avut un debut slab în box office-ul nord-american, obţinând 18 milioane de dolari din 3.605 cinematografe nord-americane. Producţia filmului, susţinut de Apple şi distribuit de Universal, a costat 200 de milioane de dolari şi se anunţă a fi primul mare eşec al anului, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ciuda recenziilor groaznice şi a scorurilor proaste din partea publicului (are un scor de 35% pe Rotten Tomatoes şi "C+" pe CinemaScore), "Argylle" s-a clasat pe primul loc în box office-ul naţional şi global. Filmul a adăugat doar 17,3 milioane de dolari de pe 78 de pieţe internaţionale, pentru un total mondial de 35,3 milioane de dolari.

Vaughn, regizorul seriei "The Kingsman" şi al filmului "X-Men: First Class", intenţiona să transforme "Argylle" într-o trilogie. Dar aceste planuri măreţe par mult mai puţin probabile în acest ritm - dacă nu se înregistrează o creştere spectaculoasă a vânzărilor de bilete. Bryce Dallas Howard joacă în "Argylle" rolul autoarei singuratice a unei populare serii de romane de spionaj. Viaţa ei ia o întorsătură atunci când intriga cărţilor sale fictive începe să reflecte acţiunile secrete ale unei organizaţii de spionaj reale.

Henry Cavill, Sam Rockwell, Dua Lipa, Bryan Cranston, Ariana DeBose, John Cena, Catherine O'Hara şi Samuel L. Jackson completează distribuţia.

Acesta marchează al treilea pariu al Apple pe marele ecran, după "Killers of the Flower Moon" al lui Martin Scorsese (care a debutat cu 23 de milioane de dolari) şi "Napoleon" al lui Ridley Scott (care a adus venituri în primul weekend de 20,6 milioane de dolari). Ar fi nevoie de aproximativ 500 de milioane de dolari în vânzări de bilete la nivel global pentru a atinge pragul de rentabilitate la un studio tradiţional, un punct de referinţă puţin probabil pentru "Argylle" şi unul pe care mai puţin de 10 filme l-au atins în 2022 şi 2023.

"Argylle" a ajuns în fruntea box office-ului pentru că este singurul film nou care a avut premiera în trei săptămâni. "The Beekeeper", "Wonka" şi alte filme au completat primele cinci locuri.

Pe locul al doilea, serialul de televiziune bazat pe credinţă "The Chosen" a adus 6 milioane de dolari din 2.300 de cinematografe în weekendul tradiţional şi 7,4 milioane de dolari de la deschiderea de joi.

Thrillerul de acţiune "The Beekeeper", de David Ayer, a ajuns pe locul al treilea, după ce a petrecut trei weekenduri pe locul doi. Filmul Amazon MGM a încasat 5,28 milioane de dolari din 3.277 de locaţii, ceea ce a făcut ca în America de Nord să ajungă la 49,2 milioane de dolari, iar la nivel mondial la 122 de milioane de dolari.

Filmul "Wonka" al lui Timothee Chalamet a rămas în top patru pentru al optulea weekend consecutiv, adăugând 4,7 milioane de dolari din 2.901 locaţii. După două luni de la lansare, "Wonka" a obţinut încasări de 201 milioane de dolari pe plan intern şi peste 571 de milioane de dolari la nivel global. Comedia muzicală produsă de Warner Bros. a costat 125 de milioane de dolari şi se impune ca un succes financiar. 

"Migration", de la Universal şi Illumination, a ajuns pe locul cinci, cu 4,2 milioane de dolari, din 2.830 de săli, în al şaptelea weekend în cinematografe. Comedia animată despre o familie de raţe care se îndreaptă spre sud pentru iarnă a generat până în prezent 106,2 milioane de dolari în America de Nord şi 210 milioane de dolari în întreaga lume. Cu un preţ de 70 de milioane de dolari, "Migration" a reuşit să rămână pe marile ecrane suficient de mult timp pentru a obţine profit în perioada în care a rulat în cinematografe.

"Mean Girls" a coborât pe locul al şaselea, după trei weekenduri pe primul loc. Cartea devenită film în 2004 şi apoi musical pe Broadway a adus 4 milioane de dolari din 3.107 săli de cinema. După patru weekenduri de la lansare, "Mean Girls" a adunat 66,3 milioane de dolari în box office-ul intern şi 92,7 milioane de dolari la nivel global, un rezultat decent având în vedere bugetul economic de 36 de milioane de dolari al filmului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.