„Borat Subsequent Moviefilm” şi „Promising Young Woman” sunt marile câştigătoare ale celei de-a 73-a ediţii a ceremoniei de decernare a premiilor Sindicatului scenariştilor americani (Writers Guild of America, WGA), care a avut loc duminică seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul Kal Penn a găzduit gala virtuală care a consolidat şansele acestor producţii pentru trofeele Oscar de anul acesta.

„Borat 2”, producţie Amazon Studios, s-a impus la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”, semnat de un colectiv condus de Sacha Baron Cohen, iar filmul independent „Promising Young Woman” a fost premiat pentru scenariu original, scris de regizoarea Emerald Fennell.

Fennell este cunoscută pentru rolul Camila Parker-Bowles din „The Crown”, care a câştigat premiul pentru cel mai bun serial-dramă.

Comedia „Ted Lasso” (Apple TV) a fost premiată la categoriile „serial nou” şi „serial de comedie”.

„Desus & Mero” (Showtime) s-a impus la categoria comedie/show de varietăţi, iar între câştigători s-au numărat serialele „The Great” (Hulu) cu episodul omonim, „Ozark” (Netflix) cu episodul „Fire Pink” şi documentarul „The Dissident” (Briarcliff Entertainment), scris de Mark Monroe şi Bryan Fogel.

Netflix s-a impus şi cu „The Queen’s Gambit”, scris de Scott Frank şi Allan Scott pe baza romanului omonim al lui Walter Tevis.

FX a câştigat cu „Mrs. America”, echipă condusă de Dahvi Waller, producător executiv şi showrunner.

„BoJack Horseman” al Netflix s-a impus la categoria animaţie, cu episodul „Xerox of a Xerox” din sezonul final, iar ediţia „Stephen Colbert’s Election Night 2020” a fost premiată la categoria program special de comedie/ varietăţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.