Bones Hillman, basistul trupei Midnight Oil, cunoscută pentru piese ca „Beds are Burning” şi „The Dead Heart”, a murit la vârsta de 62 de ani din cauza unui cancer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hillman, născut în 1958, în Noua Zeelandă, pe numele real Wayne Stevens, a murit pe 7 noiembrie în casa lui din Milwaukee, a anunţat trupa într-un mesaj publicat pe Twitter.

„El era basistul cu voce frumoasă, membrul trupei cu un simţ al umorului viclean şi strălucitul nostru coleg muzical”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Bones Hillman s-a alăturat trupei australiene în 1987, după ce cântase cu mai multe trupe, între care The Swingers şi Masochists. A cântat pe toate albumele Midnight Oil începând cu „Diesel and Dust”, pe care este inclusă „Beds Are Burning”, şi „Blue Sky Mining”. În trupă, el l-a înlocuit pe Peter Gifford.

Midnight Oil s-a destrămat temporar, în 2002, după ce liderul Peter Garrett, activist pentru mediu, a urmat o carieră politică.

Hillman s-a mutat, în 2007, cu familia în Nashville (SUA), însă a fost parte din turneul de reunire al grupului în 2017.

El a participat şi la înregistrările pentru cel mai recent album al grupului, „The Makarrata Project”, care a fost lansat luna trecută.

În luna octombrie, Sydney Peace Foundation a anunţat că va oferi trupei medalia de aur pentru drepturile omului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.