Muzicianul american Bob Dylan, recompensat cu premiul Nobel pentru Literatură în 2016, a devenit cel mai vârstnic artist în viaţă care a ajuns pe primul loc în topul britanic al albumelor, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Rough And Rowdy Ways”, al 39-lea album de studio al lui Dylan, a debutat cu 34.000 de unităţi vândute, dintre care 29.000 au reprezentat copii în format CD.

La vârsta de 79 de ani, Dylan l-a întrecut pe Paul Simon, care, la vârsta de 74 de ani, s-a clasat în 2016 pe primul loc cu albumul „Stranger To Stranger”.

Înainte de asta, regretata Vera Lynn deţinea recordul. La vârsta de 92 de ani, în 2009, ea se afla în fruntea clasamentului cu o colecţie de hituri.

„Rough And Rowdy Ways” este primul album cu piese noi lansat de Bob Dylan în opt ani. Criticii muzicali l-au numit „un testament al măreţiei lui veşnice” şi „un exemplu perfect de cum un artist trecut de 70 de ani continuă să fie relevant”.

Discul a ajuns pe primul loc după 56 de ani de la prima clasare a lui Dylan pe această poziţie în Marea Britanie, cu „The Freewheelin' Bob Dylan”. Per total, este al nouălea album al lui care reuşeşte această performanţă, artistul plasându-se alături de Queen şi Abba.

Pe locul al doilea în actualul top s-a clasat septuagenarul Neil Young, cu „Homegrown”.

„Este o reuşită extraordinară pentru Bob Dylan şi Neil Young”, a spus Martin Talbot, director al Official Charts Company. „Îmi imaginez că, atunci când au început, în urmă cu peste 50 de ani, nu se aşteptau să domine clasamentele împreună în 2020”.

Albumele lui Dylan şi Young au fost bine vândute în format fizic, vinil şi CD. Din total, aceste vânzări reprezintă 85%, comparat cu 38%, în cazul celorlalte albume clasate în top 10.

„Fanii Bob Dylan şi Neil Young au crescut în anii 1960 şi 1970, când mergeai la magazin, îţi cumpărai discul şi citeai broşura. În continuare ei îşi doresc experienţa aceea tactilă, personală”, a mai spus Talbot.

În topul britanic al albumelor, Lady Gaga şi „Chromatica” au coborât pe poziţia a treia, Lewis Capaldi cu „Divinely Uninspired To A Hellish Extent” şi Harry Styles cu „Fine Line” completează top 5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.