Actorul Bill Cosby, care va fi rejudecat în luna noiembrie pentru agresiune sexuală, va fi reprezentat de avocatul care l-a apărat pe Michael Jackson în 2005, în procesul în care a fost acuzat de abuz asupra unui minor, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut luni de purtătorul de cuvânt al lui Cosby.

Tom Mesereau, unul dintre cei trei avocaţi ce vor face parte din noua echipă care îl va apăra pe Cosby, este recunoscut pentru câştigarea procesului care a avut loc în California, în urmă cu 12 ani, când Michael Jackson a fost achitat de 14 capete de acuzare.

Cosby, în vârstă de 80 de ani, va fi rejudecat pe 6 noiembrie sub acuzaţia de agresiune sexuală comisă asupra unei foste administrator a Universităţii Temple, Andrea Constand, în 2004.

Primul proces a avut loc în luna iunie, iar după şase zile, juraţii nu au ajuns la un acord, deşi au deliberat în total 52 de ore. Astfel, procesul a fost anulat.

Cosby este acuzat în alte două procese civile, ambele programate să aibă loc în vara anului 2018. În plus, mai multe femei au declarat în ultimul an că au fost agresate sexual de fostul star de televiziune.

El neagă acuzaţiile şi susţine că orice act sexual ar fi întreţinut cu vreuna dintre femeile care îl acuză a fost consimţit.

Pe lângă Mesereau, pe Cosby îl vor mai reprezenta avocaţii Kathleen Bliss şi Sam Silver.

Bill Cosby va trebui să se prezinte marţi în faţa unui judecător pentru o audiere privind schimbarea reprezentanţilor săi legali, după ce Brian McMonagle şi Angela Agrusa s-au retras.

Născut pe 12 iulie 1937, în Philadelphia, William Henry Cosby Jr. şi-a câştigat uşor reputaţia de clovnul clasei şi s-a înrolat în Marină după terminarea celor 10 clase. A terminat liceul prin corespondenţă.

A primit o bursă sportivă la Temple University şi a început să facă stand-up comedy. A apărut în mai multe spectacole de varietăţi, însă în 1965 s-a făcut remarcat în serialul ”I Spy”.

În perioada 1984 - 1992, în "The Cosby Show", a jucat rolul ginecologului Cliff Huxtable, amuzant tată de familie, căsătorit cu o avocată.
Serialul NBC a avut un succes incredibil, devenind cel mai popular show de televiziune din istorie, iar Cosby o figură majoră în cultura pop americană a celei de-a doua jumătăţi a secolului 20.

A scris numeroase cărţi şi a fost, timp de mai multe decenii, membru în consiliul de administraţie al Universităţii Temple, până când a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

Legat de acuzaţiile aduse, el a refuzat de fiecare dată să le comenteze, transmiţând mesaje doar prin avocaţii angajaţi. Soţia sa, Camille, cu care este căsătorit de 53 de ani, i-a fost alături.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.