Bill Cosby a declarat marţi că nu are planuri pentru un turneu în care să-i înveţe pe tineri cum să evite falsele acuzaţii de agresiune sexuală, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ideea că aş susţine întâlniri în care să discut despre agresiunea sexuală este falsă”, a spus Cosby într-un comunicat de presă transmis marţi de Wyatt. ”Orice alte informaţii privind planuri publice vor fi anunţate din timp”.

Purtătorul de cuvânt al actorului, Andrew Wyatt, a lansat prima dată această idee într-un interviu pentru televiziunea din Birmingham, Alabama, săptămâna trecută, la cinci zile după anularea procesului penal privind agresiunea sexuală. 

”Această problemă îl depăşeşte pe Bill Cosby. Această problemă poate afecta orice persoană tânără, în special altleţii din zilele noastre, iar ei trebuie să ştie cu ce se pot confrunta atunci când ies în oraş şi petrec, când fac anumite lucruri pe care nu ar trebui să le facă”, a spus Andrew Wyatt, reprezentant al actorului, la emisiunea ”Good Day labama” de la WBRC Fox 6. El a precizat că pot fi afectaţi, de asemenea, bărbaţii căsătoriţi.

Anunţul a atras atenţia mai multor organizaţii care luptă faţă de violenţa sexuală, precum RAINN. ”Ar fi mai folositor dacă domnul Cosby ar petrece timp vorbind cu oamenii despre cum să nu comiţi o agresiune sexuală, în primul rând”, a transmis Jodi Omear, purtător de cuvânt al organizaţiei. Andrew Wyatt a transmis că Bill Cosby a primit ”sute de apeluri din partea organizaţiilor civice şi bisericilor, care i-au cerut să vorbească tinerilor despre sistemul juridic”. 

Bill Cosby a fost eliberat pe cauţiune şi aşteaptă o rejudecare a cazului în care este acuzat de agresiune sexuală asupra unei femei. 

Andrea Constand l-a acuzat pe Bill Cosby că, în 2004, a drogat-o şi a agresat-o. Cosby şi avocaţii săi au susţinut că actul sexual a fost consimţit.

După un proces care a durat şase zile, juraţii nu au ajuns la un acord, deşi au deliberat în total 52 de ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.