Comunitatea femeilor pe bicicletă organizează, începând de sâmbătă, festivalul SkirtBike 2016, cu o serie de evenimente dedicate biciclistelor, iar duminică este programată o paradă a tinerelor pasionate de deplasarea pe două roţi, timp în care sunt anunţate şi unele restricţii de circulaţie în zona centrală a Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul SkirtBike 2016 debutează sâmbătă seară, când biciclistele sunt aşteptate la un picnic la Palatul Naţional al Copiilor. Doamnele şi domnişoarele bicicliste pot veni alături de prieteni şi de familie, transmit organizatorii.

Duminică, pe 15 mai, cei prezenţi vor avea parte de Bike&Fashion bazar, Women Bike Expo, ateliere de reparaţii biciclete şi lecţii de mecanică pentru femei, ateliere creative, concursuri cu premii şi tombole ad-hoc, arată organizatorii pe pagina de Facebook.

În cadrul festivalului va fi organizată parada SkirtBike, care va închide seria de activităţi dedicate femeii pe bicicletă. Plecarea se va face la ora 17.00, de la Palatul Copiilor, pe traseul: Bd. Tineretului - Bd. Dimitrie Cantemir - Piaţa Unirii-Piaţa Universităţii - Piaţa Rosetti - bd. Pache Protopopescu – Iancului - Muncii - Dristor - Palatul Copiilor. 

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că deplasarea participanţilor se va face pe pista pentru biciclete, iar acolo unde acestea nu există coloana se va deplasa pe banda I de circulaţie. Pe timpul deplasării grupului de bicicliste vor fi impuse restricţii temporare de circulaţie.

Festivalul este la a şaptea ediţie. În 2010, când a debutat, 150 de bicicliste au pedalat prin oraş pe o ploaie torenţială de mai. De atunci, comunitatea femeilor bicicliste s-a extins în 15 oraşe din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.