Cea de-a 64-a ediţie a British Film Institute London Film Festival va avea loc în luna octombrie şi va începe cu proiecţia filmului „Mangrove”, regizat de englezul Steve McQueen („12 Years a Slave”).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scris de McQueen şi Alastair Siddons, „Mangrove” este unul dintre cele cinci filme care reprezintă antologia „Small Axe”.

Cu acţiunea plasată între finalul anilor 1960 şi jumătatea anilor 1980, fiecare film spune o altă poveste care are în centru comunitatea de culoare din Londra. Celelalte filme din antologie sunt „Lovers Rock”, „Education”, „Alex Wheatle” şi „Red, White and Blue”.

Marcând 50 de ani de la evenimentele descrise în film, „Mangrove” este povestea reală a Mangrove 9, grup de activişti de culoare care s-a confruntat violent cu poliţia londoneză în timpul unui marş din 1970, şi a procesului în care a fost implicat.

Din distribuţie fac parte Letitia Wright („Black Panther”), Shaun Parkes („Lost in Space”), Malachi Kirby („Curfew”), Rochenda Sandall („Line of Duty”), Jack Lowden („The Long Song”), Sam Spruell („Snow White and the Huntsmen”), Gershwyn Eustache Jnr. („The Gentlemen”), Nathaniel Martello-White („Collateral”), Richie Campbell („Liar”), Jumayn Hunter („Les Misérables”) şi Gary Beadle („Summer of Rockets”).

Selectat oficial de Festivalul de Film de la Cannes 2020, „Mangrove” va fi prezentat, înainte de Londra, la New York, iar din 7 octombrie va rula în Marea Britanie, apoi va fi difuzat de BBC One şi Amazon Prime Video.

„Nu puteam fi mai fericit de faptul că «Mangrove» va deschise ediţia de anul acesta a BFI London Film Festival. Deşi temele sunt universale, «Mangrove» este o poveste londoneză. Poate că s-a întâmplat în urmă cu 50 de ani, dar este la fel de relevantă astăzi cum a fost atunci”, a transmis cineastul premiat cu BAFTA şi Oscar pentru „12 Years a Slave”, citează Variety.

Anul acesta, BFI London Film Festival va fi un eveniment hibrid. Sunt programate 55 de premiere online şi până la 12 avanpremiere ale unor filme care vor rula în cinematografele din Regat.

Festivalul va avea loc între 7 şi 18 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.