Lungmetrajul „Berliner”, semnat de Marian Crişan, va avea premiera internaţională în competiţia celei de-a 42-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Moscova (MIFF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul va avea loc anul acesta între 1 şi 8 octombrie şi este unul dintre cele mai vechi festivaluri de film din lume, prima sa ediţie având loc în 1935. Prezidat mulţi ani de reputatul cineast Nikita Mikhalkov, MIFF face parte din puţinele festivaluri din lume de clasă A - FIAPF (Fédération Internationale des Associations de Producteurs de Films).

„Sunt încântat că lansăm filmul la Moscova. Desi am fi dorit să fim acolo, din cauza condiţiilor actuale, nu vom putea fi prezenţi. Vom avea însă o intervenţie online cu ocazia conferinţei de presă. Sunt curios de reacţia publicului şi a criticii de acolo. Fimul nostru vorbeşte despre politică şi despre politicienii care se strecoară în viaţa noastră indiferent dacă locuim în capitală sau în cel mai îndepărtat cătun”, a transmis Marian Crişan într-un comunicat.

Prima proiecţie din festival, în prezenţa juriului, este programată pentru 2 octombrie. Spectatorii din România vor putea vedea filmul pe marile ecrane în această toamnă.

Distribuit internaţional cu titlul „The Campaign” de Picture Tree International, „Berliner” este cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Marian Crişan, cunoscut pentru „Morgen”, „Rocker” şi „Orizont”, dar şi pentru miniseria produsă de HBO România – „Valea Mută”.

În prim-plan este Mocanu, un politician în plină campanie pentru un loc în Parlamentul European, care rămane blocat la Salonta. El este găzduit de Viorel, un cetăţean obişnuit, tractorist de meserie, în casa sa, de unde politicianul îşi va continua campania electorală, punând la cale un plan cameleonic.

Distribuţia este alcătuită din Ion Sapdaru, Ovidiu Crişan, Maria Junghietu, Sorin Cociş, Ion Ruşcuţ, George Dometi, Petre Ghimbaşan, Eugen Ţugulea şi Ioana Chiţu.

Scenariul este semnat de Marian Crişan şi Gabriel Andronache, imaginea de Oleg Mutu, scenografia Simona Pădureţu, costumele Anca Miron şi Sonia Constantinescu, montajul de Tudor Pojoni, iar producătorii filmului sunt Marian Crişan şi Anca Puiu.

Realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Televiziunii Române, Zenith Media, Chainsaw Europe, SAL-PAN, Inteva şi VPK, filmul este produs de Rova Film în co-producţie cu Mandragora şi va avea premiera naţională în toamna acestui an, fiind distribuit de Rova Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.