Lungmetrajul „Berliner”, semnat de Marian Crişan, a câştigat premiul „Keen Eye” acordat de Russian Cinema Club Federation, la cea de-a 42-a ediţie a Festivalului internaţional de Film de la Moscova, care s-a încheiat joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Berliner” este cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Marian Crişan, cunoscut pentru „Morgen”, „Rocker” şi „Orizont”, dar şi pentru miniseria produsă de HBO România – „Valea Mută”.

În prim-plan este Mocanu, un politician în plină campanie pentru un loc în Parlamentul European, care rămane blocat la Salonta. El este găzduit de Viorel, un cetăţean obişnuit, tractorist de meserie, în casa sa, de unde politicianul îşi va continua campania electorală, punând la cale un plan cameleonic.

Distribuţia este alcătuită din Ion Sapdaru, Ovidiu Crişan, Maria Junghietu, Sorin Cociş, Ion Ruşcuţ, George Dometi, Petre Ghimbaşan, Eugen Ţugulea şi Ioana Chiţu.

Cel mai bun film din festival a fost desemnat „A Siege Diary” (Rusia), regizat de Andrei Zaiţev, iar „In The Shadows” (Turcia), de Erdem Tepegoz, a primit premiul special al juriului.

Rishi Pelham (Marea Britanie) a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru filmul „Hilda”, în timp ce „Nocturne” (Coreea), de Gwanjo Jeong, a fost ales cel mai bun documentar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.