Actriţa franceză Isabelle Huppert, cunoscută din filme precum „Elle” şi „Sauve qui peut (la vie)”, va fi recompensată la ediţia de anul viitor a Festivalului de Film de la Berlin cu Ursul de Aur onorific pentru întreaga activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Huppert, care a lucrat de-a lungul carierei cu cineaşti precum Claude Goretta, Jean-Luc Godard, Claude Chabrol, Michael Haneke şi Paul Verhoeven, va fi şi subiectul unei retrospective la cea de-a 72-a ediţie a festivalului, programată să aibă loc între 10 şi 20 februarie.

Nominalizată la Oscar pentru rolul din „Elle”, regizat de Verhoeven, şi de două ori premiată la Cannes pentru interpretare, Huppert va primi trofeul onorific în cadrul unei gale programate pentru 15 februarie.

În cadrul festivalului va avea loc şi premiera celui mai recent film în care a jucat, „About Joan/ Joan Verra”, regizat de Laurent Larivière.

„Suntem mândri să o primim pe Isabelle Huppert din nou la festival”, au transmis directorii Berlinalei, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian. „Ursul de Aur onorific pare să fie o evoluţie naturală într-o carieră fără egal, având în vedere că Isabelle Huppert este unul dintre puţinii artişti recompensaţi cu trofee pentru interpretare la toate festivalurile majore”.

Ei au caracterizat-o drept artist ce nu face compromisuri şi nu ezită să rişte şi să iasă din trend. „Premierea ei cu cel mai prestigios trofeu al nostru înseamnă accentuarea cinema-ului ca formă de artă, independentă şi necondiţionată”.

În programul Berlinalei de anul viitor este inclusă o serie de proiecţii ale unor filme din cariera de peste cinci decenii a lui Huppert, inclusiv drama „The Lacemaker/ La dentellière” (1977), de Claude Goretta, „Every Man for Himself/ Sauve qui peut (la vie)” (1980), de Jean-Luc Godard, „La Cérémonie” (1995), de Claude Chabrol, „The Piano Teacher/ La pianiste” (2001), de Michael Haneke, „8 Women/ 8 Femmes” (2002), de François Ozon, „Elle” (2016), de  Paul Verhoeven, şi „Things to Come/ L'avenir” (2016), de Mia Hansen-Løve.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.