Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care a început pe 20 februarie, a înregistrat, în prima jumătate, vânzări record de bilete de cinema.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii festivalului au anunţat miercuri că 272.000 de bilete au fost deja vândute pentru proiecţii, cu 20.000 mai mult decât au fost vândute în aceeaşi perioadă a festivalului anul trecut. Cererea de bilete online a crescut, aşa cum era de aşteptat, comparativ cu 2019.

Festivalul se va încheia duminică, 1 martie, când publicul va putea reviziona mai multe filme prezentate în diferite secţiuni.

România este prezentă în competiţiile Berlinalei cu trei producţii: „Tipografic Majuscul”, de Radu Jude, şi „Ieşirea trenurilor din gară”, de Radu Jude şi Adrian Ciofflâncă, selectate în competiţia Forum, şi „Malmkrog”, de Cristi Puiu, în competiţia Encounters.

„Malmkrog”, al şaselea lungmetraj al lui Cristi Puiu, a avut premiera mondială pe 21 februarie.

„Tipografic Majuscul”, al şaptelea lungmetraj regizat de Radu Jude, a fost prezentat în premieră internaţională pe 22 februarie.

Lungmetrajul documentar „Ieşirea trenurilor din gară”, realizat de Radu Jude şi istoricul Adrian Cioflâncă, va avea premiera mondială miercuri.

Gala de premiere a Berlinalei va avea loc sâmbătă, 29 februarie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.