„Be” este al cincilea album al grupului sud-coreean k-pop BTS clasat pe primul loc în Billboard 200 şi al doilea material discografic al acestuia care ajunge în 2020 în fruntea topului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul a fost lansat prin Big Hit Entertainment, pe 20 noiembrie, şi a fost vândut în 242.000 de unităţi în SUA în săptămâna încheiată pe 26 noiembrie, potrivit Nielsen Music/MRC Data.

„Be” este al doilea material discografic al grupului care ajunge anul acesta pe primul loc în top, după „Map of the Soul: 7”, care a debutat în fruntea clasamentului în martie.

Piesele de pe albumul care cuprinde în cea mai mare parte melodii cântate în limba coreeană, dar şi primul single în engleză al grupului, „Dynamite”, au fost accesate online de peste 48 de milioane de dolari.

Recent, „Dynamite” a adus grupului prima nominalizare la premiile Grammy, la categoria „best pop duo/group performance”.

„Be” este al 11-lea album cântat în cea mai mare parte în altă limbă decât angleza care ajunge pe primul loc în Billboard 200. Dintre cele 11, cinci aparţin BTS.

Cifrele înregistrate în prima săptămână sunt cele mai bune pentru un album al unui grup de la „Map of the Soul: 7”, care a debutat cu 422.000 de unităţi vândute.

BTS este primul grup cu două albume pe primul loc în top în 2020 şi al doilea nume care reuşeşte această performanţă anul acesta, după rapperul YoungBoy Never Broke Again (cu „38 Baby 2” şi „Top”).

Înainte de „Be”, BTS a fost pe primul loc în clasament cu „Map of the Soul: 7”, „Map of the Soul: Persona” (aprilie 2019), „Love Yourself: Answer” (septembrie 2018) şi „Love Yourself: Tear” (iunie 2018).

Pe locul al doilea în noul Billboard 200 s-au clasat cântăreaţa rap Megan Thee Stallion şi primul ei album, „Good News”, vândut în 100.500 de unităţi. Piesele de pe acest disc au fost accesate online de 115,8 milioane de ori. Setul care cuprinde 17 piese urmează EP-ului „Suga”, lansat în mai 2020, şi mixtape-ului „Fever”, lansat în iunie 2019.

Ariana Grande şi „Positions” au urcat un loc în top, până pe trei, după ce albumul a fost vândut în 61.000 de unităţi în a patra săptămână de la debut.

Pop Smoke şi „Shoot for the Stars Aim for the Moon” au urcat un loc în top, până pe patru, cu 52.000 de unităţi vândute în a 21-a săptămână de la lansare, iar Future şi Lil Uzi Vert şi „Pluto x Baby Pluto” au coborât trei poziţii în top, până pe cinci, în a doua săptămână de la lansare, când albumul a fost vândut în 46.000 de unităţi.

Cântăreaţa Taylor Swift a revenit în top 10 cu „Folklore”, care a urcat 23 de poziţii după ce a fost lansată ediţia vinil, iar filmul „Folklore: The Long Pond Studio Sessions” a avut premiera pe Disney+. „Folklore” a fost vândut în 44.000 de unităţi în a 18-a săptămână de la debut.

Top 10 al actualului Billboard 200 este completat de Luke Combs şi „What You See Is What You Get”, Chris Stapleton şi „Starting Over”, Juice WRLD şi „Legends Never Die” şi de Carrie Underwood şi „My Gift”.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album; accesările audio şi video on-demand).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.