Basistul reggae Robbie Shakespeare, parte a duo-ului Sly and Robbie, a murit în Florida, unde fusese recent internat pentru o intervenţie chirurgicală la rinichi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prolificului instrumentist, în vârstă de 68 de ani, îi este atribuită revoluţionarea sound-ului reggae şi al muzicii dancehall.

Ministrul jamaican al Culturii, Olivia Grange, a anunţat decesul lui şi a spus că Shakespeare a fost unul dintre cei mai mari muzicieni ai ţării, citează BBC.

Cu o carieră de aproximativ 50 de ani, Shakespeare a colaborat cu artişti ca Madonna, Bob Dylan, No Doubt, Peter Tosh, The Rolling Stones şi Grace Jones.

Născut în Kingston, în 1953, el a învăţat să cânte la baz sub îndrumarea lui Aston Barrett de la The Wailers, trupa cu care a cântat Bob Marley.

La jumătatea anilor 1970, consacrat deja ca muzician talentat, a format alături de bateristul Sly Dunbar duo-ul care a devenit unul dintre cele mai influente grupuri reggae din istorie.

Ei au produs şi muzică pentru coloane sonore, între care „Buffy the Vampire Slayer” şi „Poetic Justice”.

Shakespeare a fost de 13 ori nominalizat la Grammy şi a câştigat două trofee - în 1984, pentru cea mai bună înregistrare reggae, cu „Anthem”, şi în 1998, pentru cel mai bun album reggae, cu „Friends”.

Anul trecut, revista Rolling Stone l-a clasat pe locul al 17-lea între cei mai buni 50 basişti ai tuturor timpurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.