Basistul Doug Lubahn, care a colaborat la trei albume The Doors şi care a refuzat să se alăture trupei pe termen lung, a murit pe 20 noiembrie, la vârsta de 71 de ani, potrivit site-ului ultimateclassicrock.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a putut fi auzit pe albumele "Stranger Days" din 1967, "Waiting for the Sun" din 1968 şi "Soft Parade" din 1969, înainte de a colabora cu alţi artişti, precum Pat Benatar, Billy Squier şi Ted Nugent.

"Condoleanţele familiei, prietenilor şi fanilor lui Doug Lubahn", este mesajul publicat pe contul de Twitter al formaţiei. "Doug a avut contribuţii semnificative pentru genul rock 'n' roll şi în special pentru The Doors. ... #RIP, Doug"

Chiar dacă formaţia nu a avut un basist permanent, exista o tradiţie de a folosi acest instrument în albumele sale pentru că compoziţiille la clape ale lui Ray Manzarek nu aveau un impact atât de mare în timpul înregistrărilor. Lubahn lucra deja cu ei atunci când i s-a cerut să fie membru al trupei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.