Baga Chipz, unul dintre cei mai faimoşi drag queens din Marea Britanie, finalist al celebrului show "Ru Paul’s Drag Race UK vs The World" vine pentru prima oară în România, sâmbătă, în cadrul unui live show care va avea loc în Q Club, cel mai mare club gay din România, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele pornesc de la 120 lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua vivabilet.ro şi Extasy, cei interesaţi putând achiziţiona şi bilete VIP Meet & Greet la preţul de 220 lei. 

Din line-up-ul evenimentului fac parte şi Ramya, Vergine Santa Frida şi DJ Andrei Hangiu, artişti queer de pe scena vieţii de noapte bucureştene. De altfel, în ultimii ani spectacolele cu drag queens din România au luat amploare, în special în Capitală, acolo unde petrecerile de profil atrag mii de fani ai spectacolelor de acest gen în cluburile din Bucureşti.

Baga Chipz pe numele său real Leo Loren, are o carieră de entertainer de succes de peste 10 ani, timp în care a cucerit Marea Britanie. Baga Chipz a jucat în filme, spectacole de teatru, seriale online şi TV, printre care şi "Ackley Bridge", un popular serial britanic difuzat pe posturile de televiziune din Marea Britanie. Baga Chipz a dobândit faimă internaţională după ce a fost finalist în cadrul "Ru Paul’s Drag Race UK vs The World".

RuPaul’s Drag Race, una dintre cele mai populare şi premiate emisiuni de tip reality show din lume

Cu o istorie de aproape 15 ani, "Ru Paul’s Drag Race" este una dintre cele mai populare şi vizionate emisiuni TV de reality show din lume. Ajunsă la sezonul cu numărul 15, emisiunea a inspirat serialele spin-off "RuPaul's Drag U", "RuPaul's Drag Race All Stars" şi "RuPaul's Secret Celebrity Drag Race, RuPaul's Drag Race: Untucked", dar şi numeroase francize internaţionale, inclusiv versiuni britanice, australiane şi din Noua Zeelandă găzduite de RuPaul, cel mai faimos drag queen din lume. 

Emisiunea de televiziune i-a adus gazdei sale RuPaul opt premii Emmy consecutive, din 2016 până în 2022, pentru rolul său, iar producţia în sine a fost premiată cu un Primetime Emmy de patru ori consecutiv între 2018 şi 2021 şi a fost nominalizată la patru premii Critics' Choice Television, inclusiv pentru cel mai bun serial de tip Reality Show.

RuPaul, inclus în top 100 cei mai influenţi oameni din lume de revista Time

RuPaul, pe numele său real, RuPaul Andre Charles, s-a născut pe 17 noiembrie 1960 în San Diego, California, în SUA. RuPaul este un drag queen, actor, model, cântăreţ şi personalitate de televiziune americană. Din 2009, a produs şi găzduit RuPaul’s Drag Race, propria sa emisiune de tip Reality Show, pentru care a primit opt premii Emmy Awards. RuPaul este considerat cel mai de succes drag queen din lume. În 2017, a fost inclus în lista anuală a revistei Time 100 a celor mai influenţi oameni din lume, iar în 2019, revista Fortune a menţionat că RuPaul este cel mai faimos drag queen din lume. RuPaul a obţinut faimă internaţională ca drag queen prin lansarea single-ului său de debut "Supermodel (You Better Work)", care a fost inclus pe albumul său de debut Supermodel of the World (1993).

Drag queen este un termen care înseamnă de obicei, un bărbat, care se îmbracă în haine feminine, respectiv utilizează machiaj specific pentru a interpreta un rol feminin în travesti într-un spectacol, eveniment monden sau ca gazdă a unei anumite emisiuni. Cel mai probabil termenul drag queen provine din Polari, o variantă a argoului limbii engleze care a fost popular în câteva comunităţi gay în prima parte a secolului 20. Drag îşi are originile pe timpul lui Shakespeare, atunci când doar bărbaţii jucau teatru. Ei jucau şi rolurile feminine pe lângă cele masculine, iar cuvântul drag era o prescurtare de la "dressed as girl" (îmbrăcat ca o fată).
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.