Actorul şi producătorul Noel Clarke va fi recompensat, la cea de-a 74-a ediţie a premiilor acordate de Academia britanică de film, cu trofeul BAFTA pentru contribuţia extraordinară la cinematografia britanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clarke va primi trofeul pe 10 aprilie, în prima seară a galei de la Londra.

Noel Clarke a scris şi jucat în trilogia „Hood” - „Kidulthood” (2006), „Adulthood” (2008) şi „Brotherhood” (2016), regizând ultimele două dintre filme. Lungmetrajele s-au concentrat pe vieţile unor tineri adulţi din vestul Londrei. În 2009, el a primit trofeul BAFTA Rising Star.

În 2007, Clarke a pus bazele companiei de producţie Unstoppable Entertainment, colaborând apoi cu Jason Maza. Compania a produs peste zece lungmetraje, inclusiv „The Fight”, semnat de Jessica Hynes. În 2018, compania a fuzionat cu All3Media şi a devenit Unstoppable Film and Television. Sub acest nume, Clarke a co-creat alături de Ashley Walters „Bulletproof” (Sky One), în care a şi jucatşi al cărui al patrulea sezon a  fost recent confirmat.

Clarke va juca în drama „Viewpoint” (ITV) şi, recent, Sky Cinema a lansat „SAS: Red Notice”, care îl are în distribuţie.

Marc Samuelson, preşedinte al comitetului de film din cadrul BAFTA, a transmis: „Noel este o sursă de inspiraţie pentru mine şi mulţi alţii, pentru rolul lui central şi atât de necesar în sprijinirea şi promovarea vocilor diverse din industria filmului britanic”. 

La rândul lui, actorul şi producătorul a mulţumit pentru recunoaşterea celor două decenii de muncă. „Mă voi strădui să continui să realizez o muncă inovatoare şi să deschid uşi pentru cei mai puţin reprezentaţi care poate nu primesc prea des o şansă”.

Între cei care au fost recompensaţi în trecut acest trofeu se numără Andy Serkis, Ridley şi Tony Scott, Film4 Productions şi Working Title Films.

Premiile BAFTA de anul acesta vor fi acordate pe parcursul a două seri, 10 şi 11 aprilie, în ceremonii transmise de BBC.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.