Proprietatea Azria, una dintre cele mai impunătoare din zona Los Angeles, unde a locuit scriitorul Sidney Sheldon, a fost scoasă la vânzare pentru 85 de milioane de dolari, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu aproximativ 9.200 de metri pătraţi şi 60 de încăperi, este considerată una dintre cele mai scumpe din regiune.

Deţinută acum de creatoarea de modă Lubov Azria, soţia lui Max Azria (1949-2019), proprietatea se întinde pe 3 acri, iar casa are 17 dormitoare şi 22 de băi.

Situată în Holmby Hills, ea a fost proiectată de arhitectul Paul R. Williams, care, în 1923, a devenit primul membru de culoare al Institutului American al Arhitecţilor şi care este cunoscut pentru casele impunătoare din Hollywood ale unora ca Barbara Stanwyck, Desi Arnaz şi Lucille Ball şi Tyrone Power.

Cunoscută sub numele Maison du Soleil, proprietatea a fost construită în 1939 de Williams pentru Charles Correll („Amos ‘n’ Andy”), pentru 70.000 de dolari.

Scenaristul, producătorul şi scriitorul Sidney Sheldon - creator al „The Patty Duke Show”, „I Dream of Jeannie” şi „Hart to Hart” - a cumpărat-o în 1978 şi i-a adus modificări importante.

Familia Azria a achiziţionat-o în 2005, pentru 14,4 milioane de dolari. Cuplul şi-a adus propria contribuţie la design, iar în 2015, The Wall Street Journal a scris că a cheltuit aproximativ 30 de milioane de dolari pentru renovare.

Proprietatea, care a fost scoasă la vânzare de câteva ori începând cu 2015, când a fost cerut tot preţul de 85 de milioane de dolari, este completată de o piscină în stil marocan, grădini, seră şi un teren de tenis, dar şi o sală de cinema, proiectată de Sheldon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.