Avocatul lui Harvey Weinstein a reclamat, marţi, condiţiile din celula în care este ţinut după procesul din Los Angeles, afirmând că sunt "neigienice" şi "aproape medievale", transmite Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Mark Werksman a cerut judecătoarei Curţii Superioare din Los Angeles să rezolve această problemă, la începutul celei de-a doua zile de selecţie a juraţilor în procesul fostului mogul de film judecat pentru 11 capete de acuzare de viol şi agresiune sexuală. 

El a spus că Weinstein este lăsat singur în scaunul său cu rotile timp de trei sau patru ore într-o celulă de detenţie "insalubră şi fetidă" de la tribunal înainte de a fi dus înapoi la închisoare. 

"Condiţiile sunt aproape medievale", a spus Werksman.  

"Are 70 de ani. Sunt îngrijorat că va supravieţui acestui calvar fără să facă un atac de cord sau un atac cerebral", a adăugat avocatul.  

Weinstein şi grupul de 71 de juraţi care au fost aduşi marţi pentru a completa un chestionar iniţial, nu erau încă prezenţi în timpul remarcilor lui Werksman. 

Judecătoarea a răspuns că va vorbi cu adjuncţii Departamentului şerifului din comitatul Los Angeles, care administrează închisorile şi transportă deţinuţii la tribunal, dar că puterea sa este limitată în această privinţă. 

"Nu o minimalizez, doar că nu sunt sigură că sunt multe de făcut", a spus ea. 

Weinstein, căruia i se permite să se schimbe în costum din ţinuta de puşcărie pentru proces, a fost adus cu rotile în sala de judecată la scurt timp după aceea şi s-a urcat încet şi cu grijă pe un scaun la masa apărării. 

Werksman a ridicat apoi din nou problema, sugerând că Weinstein nu a avut o toaletă pe care să o folosească în celulă. 

Judecătoarea a răspuns: "Nu este privat de toaletă, există o toaletă în celulă. Nu voi lăsa să se consemneze în procesul-verbal că este privat de toaletă". 

Werksman a declarat că nu a vrut să sugereze că nu există deloc toaletă, dar a spus: "Este neigienică, este practic inutilizabilă, este medievală". 

Avocaţii lui Weinstein au adus în discuţie în repetate rânduri starea de sănătate precară a acestuia, atât în timpul procesului său din New York, unde a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol şi agresiune sexuală, cât şi în cadrul audierilor premergătoare procesului din Los Angeles. 

El a fost spitalizat cu dureri în piept şi a fost supus unei proceduri cardiace imediat după ce a fost găsit vinovat la New York, în februarie 2020, şi a fost diagnosticat cu COVID-19 în închisoare în primele săptămâni ale pandemiei. 

Avocaţii săi au spus că are diabet şi că este "tehnic orb". Ei au cerut judecătorului permisiunea de a merge la un dentist din afară, deoarece cel pe care îl vede în închisoare îi tot scoate dinţii. 

În instanţă, el apare palid şi fragil, nu seamănă deloc cu bărbatul ursuz care odinioară stăpânea în fiecare an premiile Oscar. 

Procesul lui Weinstein, care are loc la cinci ani după ce poveştile femeilor despre el au dat avânt mişcării #MeToo, este aşteptat să dureze opt săptămâni. Având în vedere procesul lent de selectare şi selectare a juraţilor dintr-un grup de peste 200 de juraţi, declaraţiile de deschidere nu sunt aşteptate până la 24 octombrie. 

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.