Avocaţii actriţei Lori Loughlin şi ai altor inculpaţi în cazul „Varsity Blues” au cerut miercuri unui judecător să respingă acuzaţiile de mită în cazul admiterii copiilor lor la universităţi americane prestigioase şi acuză procurorii de comportament inadecvat „extraordinar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Loughlin şi soţul ei, designerul Mossimo Giannulli, au pledat „nevinovat” pentru trei capete de acuzare în cazul înşelătoriei pentru dobândirea de locuri pentru copii la universităţi americane de elită. Ei sunt acuzaţi de date de mită, spălare de bani şi fraudă. Cei doi ar fi plătit 500.000 de dolari pentru ca fiicele lor să fie admise la USC (University of Southern California).

Avocaţii apărării spun că acest caz nu poate merge înainte pentru că anchetatorii şi-au hărţuit informatorul convingându-l să mintă şi au ascuns dovezi care ar fi consolidat nevinovăţia părinţilor, potrivit The Hollywood Reporter.

Loughlin şi Giannulli urmează să apară în faţa judecătorului în luna octombrie. Alături de ei, şase părinţi care sunt acuzaţi că au participat la schemă.

Alţi şase părinţi vor fi judecaţi începând cu luna ianuarie.

Apărarea a spus că procurorii au ascuns probe care ar susţine declaraţiile părinţilor potrivit cărora ei au fost încredinţaţi că plăţile erau donaţii legitime pentru şcolile respective, şi nu mită. Dovezile - note din telefonul celui care a orchestrat schema, Rick Singer - nu au fost predate apărării până luna trecută.

Singer a scris că agenţii FBI au ţipat la el şi i-au spus să mintă pentru a-i face pe părinţi să spună în convorbiri telefonice înregistrate lucruri ce pot fi folosite împotriva lor. Singer a mai precizat în note că agenţii i-au spus să spună că le-a comunicat părinţilor că plăţile erau mită.

În loc să le ofere notele atunci când le-au găsit, în octombrie 2018, procurorii „le-au îngropat” şi au spus în repetate rânduri apărării că au înmânat tot ce trebuia, au mai susţinut avocaţii apărării.

Apărarea mai acuză investigatorii că i-au permis lui Singer să şteargă mii de mesaje text din telefonul mobil şi că au dus „o campanie agresivă” pentru a-i face pe părinţi să pledeze „vinovat”.

În acest caz, denumit de FBI „Varsity Blues”, peste 20 de părinţi au pledat „vinovat”, inclusiv actriţa Felicity Huffman, care a fost condamnată şi a ispăşit o pedeapsă de 11 zile de închisoare şi muncă în folosul comunităţii după ce a plătit 15.000 de dolari pentru modificarea rezultator fiicei ei la testele finale, luate în considerare pentru admiterea la universitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.