Unul dintre avocaţii armurierului producţiei „Rust”, unde actorul Alec Baldwin a împuşcat fatal directorul de imagine, a spus miercuri că e de părere că cineva a încercat să saboteze filmările punând un glonţ adevărat în cutia cu muniţie falsă, relatează NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cum a ajuns pe platou un glonţ adevărat şi cine a pus acel glonţ pe platou?”, s-a întrebat Jason Bowles, unul dintre avocaţii armurierului Hannah Gutierrez-Reed, în cadrul „Today” de la NBC.

La interviu a participat şi Robert Gorence, alt avocat al ei.

„Exista o cutie cu gloanţe false etichetată «dummy». Nu ştim dacă glonţul adevărat a venit din acea cutie. Presupunem că cineva a pus un glonţ adevărat în acea cutie”, a spus Bowles.

Avocatul nu a oferit dovezi pentru a-şi susţine teoria, însă a vehiculat o posibil mobil.

Membri ai echipei de filmare au plecat de pe platou în ziua de dinaintea incidentului fatal. Bowles a spus că o terorie plauzibilă este aceea că cineva „care ar vrrea să saboteze platoul de filmare, care ar dori să dovedească ceva, ar vrea să spună că e nemulţumit, nefericit” a pus un glonţ adevărat sau gloanţe adevărate în cutia cu gloanţe oarbe.

Bowles nu a spus că membrii echipei care au părăsit platoul au făcut asta din cauza a ceea ce au spus că era lipsa măsurilor de siguranţă.

Lane Luper, asistent de imagine, a demisionat cu o zi înainte de incident, spunând într-un e-mail că procedurile de siguranţă erau „iresponsabile” în timpul filmării duelurilor pentru lungmetraj. Luper a mai spus că au existat două descărcări accidentale de armă pe platoul de filmare.

Alţi membri ai echipei au părăsit platoul din motive de siguranţă, inclusiv un rateu al unei arme de recuzită, a declarat o sursă pentru NBC News.

Avocaţii lui Gutierrez-Reed au spus că în ziua incidentului, pistolul a rămas nesupravegheat timp de două ore.

Ea a pregătit arma de recuzită, a luat prânzul şi a început să îşi îndeplinească îndatoririle de asistent de recuzită. „Avea două roluri pe acel platou de filmare”, a explicat Bowles.

„Hannah a fost angajată pe două posturi, ceea ce îi făcea extrem de dificil să se concentreze pe munca ei de armurier”, au transmis avocaţii într-un comunicat, săptămâna trecută. „Întreg platoul de producţie a devenit nesigur din cauza mai multor factori, inclusiv lipsa de şedinţe privind siguranţa”.

Surse apropiate producţiei au declarat vineri pentru NBC News că este o practică obişnuită ca un armurier precum Gutierrez-Reed să aibă şi alte responsabilităţi în echipa de recuzită. Iar în cazul ei, la „Rust”, lucrase doar două zile la recuzită şi nu a avut sarcini duale în aceeaşi zi.

Tot săptămâna trecută, Mike Tristano, care a supervizat arme pe platouri de filmare mai mult de 30 de ani, a declarat că responsabilitatea siguranţei armelor este a armurierului. 

Avocaţii lui Gutierrez-Reed au mai precizat miercuri că ea nu se afla în biserica de pe platou la momentul în care Halyna Hutchins, directorul de imagine, a fost împuşcată şi regizorul Joel Souza, rănit.

Circumstanţele în care a avut loc incidentul din New Mexico sunt anchetate, iar până în prezent nimeni nu a fost pus sub acuzare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.