Un miting aviatic în premieră va avea loc în acest weekend la Focşani, când piloţi cu experienţă din toată ţara se vor întrece să facă spectacol pe cer. Avioanele de vânătoare MIG 21 Lancer şi aeronave F16 vor survola oraşul, mitingul aviatic fiind organizat pentru a marca trecerea a 105 ani de la primul zbor executat de pe aerodomul de la Focşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aerodromul din Focşani a fost ridicat după primul război mondial, iar de-a lungul vremii aici s-au pregătit numeroşi piloţi. În Focşani, a existat şi o unitate de aviaţie, care s-a desfiinţat la începutul anilor 2000, toate cadrele militare fiind trimise în Buzău, la Bobocu.

Pista de aterizare, singura pistă naturală din ţară, este funcţională şi acum, iar pe ea pot ateriza chiar si avioane de tip C 130 Hercules. Pista are 2,5 kilometri şi avioanele pot ateriza în caz de urgenţă. Ultima dată, a fost folosită în anul 2011, când  mai multe avioane israeliene au aterizat şi decolat de pe aeroportul militar de la Focşani, în cadrul unui exerciţiu planificat.

Pentru a marca trecerea a 105 ani de la primul zbor executat de pe acest aerodrom, autorităţile au pregătit un miting aviatic în premieră, care va avea loc în acest weekend.

Spectacolul aerian va începe sâmbătă, la ora 12.00, şi la acesta vor lua parte aviatori de la Baza 86 Aeriană “Gheorghe Mociorniţă”, cu aeronave de vânătoare MIG-21 Lancer şi aeronave multirol F16.

De asemenea, la demonstraţia aeriană vor participa şi aviatori de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene “Aurel Vlaicu” de la Boboc, cu aeronave reactive şcoală IAR-99, aeronave clasice şcoală IAK-52, elicoptere şcoală IAR-316B şi aeroplanul Vlaicu 2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.