Autorităţile din Veneţia au anunţat că vor lua măsuri după ce patru turişti japonezi au primit o notă de plată de 1.100 de euro la un restaurant, unde au comandat patru porţii de friptură, un platou cu peşte şi pahare cu apă, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte trei femei din acelaşi grup de turişti au suspectat că ar putea fi înşelate la restaurantul din apropierea pieţei St Mark şi au luat masa în altă parte, potrivit agenţiei de presă Ansa, dar tot au plătit 350 de euro pentru trei porţii de paste cu fructe de mare.

Şeful poliţiei şi primarul din Veneţia au anunţat că vor lua măsuri după acest incident.

„Vom analiza acest caz în următoarele zile. Ne vom asigura că reclamaţia a fost justificată. Dacă acest incident ruşinos se confirmă, vom face tot posibilul să îi sancţionăm pe cei responsabili. Suntem întotdeauna de partea dreptăţii”, a scris pe Twitter primarul Luigi Brugnaro.

Este neclar de ce aceşti turişti, care fac parte din totalul estimat la 30 de milioane de persoane care vizitează Veneţia în fiecare an, nu au refuzat să plătească nota de plată. Aceştia au reclamat cazul abia după ce au părăsit oraşul şi s-au întors în Bologna, unde se aflau într-o vizită de studiu.

Un purtător de cuvânt al restaurantului - care, potrivit presei locale, este deţinut de investitori chinezi şi condus de un egiptean - le-a spus jurnaliştilor că „nu îşi aminteşte despre nicio problemă cu clienţi japonezi”.

Un grup al rezidenţilor din Veneţia, Gruppo 25 Aprile, a reacţionat la acest incident. „Apărăm locuitorii Veneţiei şi oricine pune numele oraşului în pericol afectează toţi veneţienii”, a transmis acest grup.

Marco Gasparinetti, purtătorul de cuvânt al grupului, a spus că în centrul istoric al oraşului doar 1% dintre restaurate mai sunt deţinute şi conduse de localnici. 

Înainte de Carnavalul care se apropie, grupul a plănuit să publice pe Facebook „un ghid pentru vizitatori” despre cum pot supravieţui în Veneţia, cu detalii despre situaţiile pe care trebuie să le evite. Alte asociaţii plănuiesc să introducă „aprobări” pentru afacerile strict locale.

În noiembrie, o familie britanică de trei persoane, din Birmingham, a fost taxată cu 526 de euro pentru un prânz în restaurantul Trattoria Casanova din Veneţia. Din acest total, 297 de euro de pe nota de plată erau pentru un platou cu peşte la grătar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.